| 2021. június. 14. | 1 perc olvasás

Sopronban is lesz Mesék éjszakája

A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület idén is megrendezi a Mesék éjszakáját. A program célja, hogy a történelmi Magyarország területein egyszerre lobbanjanak fel a mese lángjai. Sopron is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Városunkban június 26-án este nyolc órakor kezdődik a Mesék felnőtteknek elnevezésű program az Erdészeti Múzeum udvarán. Mesét Hajdú Ildikó mond, Bognár Szilvia énekel, lanton, kobzon Róka Szabolcs játszik. A szervezők minden olyan érdeklődőt szeretettel várnak, akit érdekel a meseterápia, a közösségi mesemondás hagyományának felélesztése és terjesztése.

A rendezvénysorozatnak immár hagyománya van, 2019-ben több mint 50 mesemondó több mint 100 meséje hangzott el élőszóban a világ mesekincséből 3 országban, több mint 16 helyszínen, sokaknak: gyerekeknek, felnőtteknek.

A soproni programról Hajdú Ildikó szervező elmondta: az est folyamán szó lesz a Napról és a Holdról, férfiről és nőről, az őket összekapcsoló csodákról. Az archaikus ember megoldásokat keresett az őt szorongató helyzetekre, és ezeket történetekbe zárta. Ezekről a tapasztalatról szólnak a mesék. A dalok és a mesék utat mutatnak a visszafordíthatalan helyzetek megoldásához. Inget, bőrt kellene cserélni, rózsát választani, Nap utját járni, négyszegletű tüzet rakni... ezen az estén erre hívjuk a kedves vándorokat, hogy aztán megerősödve tovább járhassák saját útjukat.

Legnépszerűbb cikkek