| 2021. május. 9. | 1 perc olvasás

Sopronban is megáll a Európát átszelő különvonat

Az Európai Bizottság által a Vasút Európai Éve Program részeként kidolgozott és példátlan ágazati együttműködés eredményeképp létrejött Connecting Europe Express (Európát Összekötő Expressz) idén ősszel átszeli a kontinenst.

A különvonat valós időben mutatja be, hogy a vasút összekapcsolja az embereket és a gazdasági szereplőket, emellett kiemeli az uniós infrastruktúra-politika ezirányú törekvéseit. A különvonat Sopronban is megáll majd: a GYSEV Zrt. székhelyére szeptember 11-én gördül be a szerelvény.

A vonat útvonalát ma, az Európa napon (május 9-e) jelentették be, amikor Európa a békét és az egységet, valamint az évek során kiépített szoros kulturális, gazdasági és fizikai kapcsolatokat ünnepli. A Connecting Europe Express rávilágít majd számos fizikai kapcsolódási lehetőségre. A vonat szeptember 2-án indul Lisszabonból, és 26 ország több mint 40 városában áll meg. A vonat összekapcsolja az Európai Unió Tanácsának portugál, szlovén és francia elnökségét, így emiatt október 7-én érkeznek Párizsba.

Borítókép forrás; internet

Legnépszerűbb cikkek