| 2021. április. 1. | 1 perc olvasás

Sopronban is megkezdődött a pedagógusok oltása

Megkezdődött a pedagógusok koronavírus elleni oltása Sopronban is. A napokban országosan több mint 400 oltóponton kezdik el beadni a vakcinát a regisztrált pedagógusoknak és a köznevelésben dolgozóknak. Teljes védettség a második oltás után egy héttel alakul ki, ezért is fontos, hogy minden érintett időben regisztráljon.

A kormány döntése alapján előnyt élveznek a köznevelésében dolgozók, hiszen ahhoz, hogy az óvodák és oktatási intézmények mielőbbi nyithassanak, fontos gondoskodni az ott dolgozók védelméről. 

Ma a Pfizer-vakcinával kezdődött meg a pedagógusok oltása a Soproni Gyógyközpont Várisi úti oltópontján. Összesen 650 főt fogunk beoltani a napokban. A mai napon reggel 7 óra és este 19 óra között, holnap pedig 7 órától és 16 óráig oltjuk a köznevelésben dolgozókat - mondta Dr. Vida Ildikó, főorvos.

Az elkövetkező napokban a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók vehetik fel az oltást. Sárközi Gábor örömét fejezte ki, hogy megkapta az oltást, hiszen zenetanárként elkerülhetetlen a személyes kontaktus a diákokkal.

A hatékony és gyors munkát önkéntesek segítik, akik az oltópontra érkezőket tájékoztatják arról, hova kell menniük, hogy megkaphassák a vakcinát. Savanyu Gergely a Soproni Petőfi Színház művésze elmondta: fontos, hogy mindenki be legyen oltva, mert az élet újraindításának feltétele, hogy minél többen megkapják a védőoltást. 

A pedagógusok és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált hétfő éjfélig a koronavírus elleni védőoltásra, közülük korábban mintegy 32 ezren már legalább az első oltást megkapták. A jelentkezők két ütemben, kórházi oltópontokon kapják meg a Pfizer-vakcinát. Csütörtökön, pénteken és szombaton az a mintegy 80 ezer pedagógus kapja meg az oltást, aki március 24-ig regisztrált. A második körben a március 29-én éjfélig regisztrálókat oltják be. 

Borítókép; Sopron Média archív 

Legnépszerűbb cikkek