| 1 perc olvasás

Sopronban is megkezdődött az új tanév!

Szeptember elsejével elkezdődött a tanítás a soproni iskolákban is. A Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde péntek reggel rendezte meg istentisztelettel összekötött tanévnyitó ünnepségét. Az évnyitón dr. Farkas Ciprián polgármester átadta a jelenlévő diákoknak a város által biztosított ingyenes tanszercsomagokat. Sopronban mintegy 90000 diák kezdi meg a 2023/2024-es tanévet.

A gyerekek izgatottan vágnak bele a 2023/24-es tanévbe. Idén több mint 1100 gyerek kezdi meg a tanévet a Szent Orsolya Római Katolikus Iskolában. Az orsolyás tanévnyitók mindig különlegesek, hisz Sopron egyik legszebb templomában, a Szent Mihályban tartják. Az ünnepi szentmise és az ott elhangzott igék segítenek biztos pontot találni a rohanó hétköznapokban.

fotó: Máthé Daniella 

"A mai napon az általános iskolánknak, vasárnap a gimnáziumunknak, szeptember 7-én pedig az óvodáinknak lesz az ünnepélyes tanévnyitója. Egy változó világban élünk, ahol számos globális probléma okoz bizonytalanságot, ezért is fontos, hogy a szülők mellett a fiatalok is találjanak maguknak valamilyen kapaszkodót. Az egyházi oktatás Sopronban is komoly múltra tekint vissza, így iskolánkban is az evangélium szellemében zajlik a tanítás" - mondta dr. Kovács András, a Szent Orsolya Római Katolikus Iskola igazgatója. 

fotó: Máthé Daniella 

A tanévnyitón dr. Farkas Ciprián is részt vett, aki az önkormányzat nevében köszöntötte a kisdiákokat és a legkisebbek tanszereket kaptak ingyenesen a város felajánlásának köszönhetően.

fotó: Máthé Daniella 

"Sopron iskolaváros. Ezekben a napokban mintegy 9000 tanuló kezdi meg a tanévet a városban. Az általános és középiskolás diákok számára a magyar kormány idén is ingyenesen biztosítja a tankönyveket."

Az Önkormányzat az előző évekhez hasonlóan idén is ingyenes tanszercsomagot biztosít az általános iskola 1. és 2. osztályos diákjainak. Jó és eredményes tanévkezdést kívánunk minden soproni diáknak és pedagógusnak!

- tette hozzá dr. Farkas Ciprián. 

fotó: Máthé Daniella 

A mai nap még a ráhangolódás jegyében telt, és hétfőn, becsengetés után kezdődik a komoly munka.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek