| 2021. május. 3. | 1 perc olvasás

Sopronban is megkezdődtek az érettségi vizsgák - GALÉRIA

Sopronban is megkezdődött hétfőn reggel 9 órakor az érettségi, a diákok elsőként magyar nyelv és irodalom tantárgyból vizsgáztak. A járványhelyzet miatt a diákok idén is csak írásban adhatnak számot tudásukról. A szervezők a lebonyolítás során kiemelt figyelmet fordítanak a járványügyi szabályok betartására.

Reggel 8 órától érkeztek a soproni középiskolákba a diákok. Az osztályok más-más időpontban léphettek be az épületekbe a járványügyi helyzet miatt. 9-kor indult a tavalyihoz hasonlóan rendhagyó érettségi szezon. Egy teremben mindössze tíz diák vizsgázhat, és a maszkviselési szabályokra, a védőtávolság betartására és a kézfertőtlenítésre is nagy hangsúlyt fektetnek a középiskolák. 


Fotó: Griechisch Tamás

A diákoknak közép- és emelt szinten is négy órájuk volt a feladatok megoldására. A szövegértés keretén belül az 1848-as szabadságharc szónokairól szóló cikket kaptak a magyarból középszinten érettségizők, a szövegalkotási feladatban pedig egy Mikszáth Kálmán-novella, valamint egy Arany János- és Tóth Árpád vers összehasonlítása közül választhattak a vizsgázók. 

Dr. Kovács András, a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium igazgatója elmondta: az érettségi vizsgák szervezése során kiemelt figyelmet fordítottak a járványügyi szabályok betartására. A csoportosulás elkerülése érdekében a diákokat rendezett sorokban engedik be az épületbe. A magyar nyelv és irodalom érettségi feladatsorai nem okoztak komolyabb nehézséget a diákok számára. 


Fotó: Griechisch Tamás

A diákok megkönnyebbülve hagyták el a középiskolákat. Aranyos Bendegúz elmondta: a magyar érettségi feladatainak megoldása nem okozott nehézséget. Kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák országszerte.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek