| 1 perc olvasás

Sopronban is megköszönték a mentők áldozatos munkáját

A mentők napja alkalmából dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte és jutalomban részesítette a Soproni Mentőállomás legkiválóbb dolgozóit.

A soproni mentők korszerű körülmények között, magas szinten látják el szolgálatukat. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a Soproni Mentőállomás rendelkezik az ország egyik legfiatalabb gépjárműparkjával. Elismerjük és nagyra becsüljük a mentők munkájukat, hiszen mindig számíthatunk rájuk a bajban

– hangsúlyozta az ünnepségen dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechisch Tamás 

Az ünnepségen Göndöcs Csaba mentőgépkocsi-vezető, Kiss Gábor mentőgépkocsi-vezető, Soós Zoltán mentőgépkocsi-vezető, Kovács Szabolcs mentőtechnikus és Sütő Dominik mentőápoló vehetett át jutalmat a mentők napja alkalmából az önkormányzattól.

fotó: Griechisch Tamás 
1948. május 10-én alakult meg a világon is sok szempontból egyedülálló szervezet, az Országos Mentőszolgálat. Már hagyomány, hogy a városvezetés a jeles nap alkalmából megköszöni a mentők munkáját és a legkiválóbb dolgozókat elismerésben részesíti. Minden éven azokat a szakembereket jutalmazzák, akik a szakmai fejlődésüket és a csapatban végzett munkájukat tekintve is kiemelkedően végezték tevékenységüket az elmúlt évben

–  tudtuk meg Csillag Zoltántól, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától. 

fotó: Griechisch Tamás 
2024. május 10-én ünnepli fennállásának 76. évfordulóját az Országos Mentőszolgálat. 1887-ben ezen a napon kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, 1948-ban pedig ekkor alakult meg az Országos Mentőszolgálat.
fotó: Griechisch Tamás  

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek