| 2022. december. 15. | 1 perc olvasás

Sopronban is megtartották a Kiskert programot

A "Kiskert program" rendezvényének december 15-ei megnyitóján négy érdekes előadást hallhattak a kertkedvelők és -művelők Sopronban. A Kozmutza-iskola épületében 14 órától megrendezett esemény házigazdája Nagykutasi Viktor kertész-szakíró volt. Köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián polgármester.

A kistermelésről szólt a csütörtöki Győr-Moson-Sopron megyei „Kiskert program” a soproni Kozmutza-iskola épületében. A program házigazdája és megálmodója Nagykutasi Viktor kertész-szakíró volt, aki azzal a céllal hívta életre a rendezvénysorozatot, hogy az emberek újra felfedezzék a kertművelés, termelés fontosságát. – A covid nagyon jól rávilágított erre. A járvány alatt nagyon sokan – kisebb-nagyobb formában – elkezdtek kertészkedni lehetőségeikhez mérten. Voltak, akik kertben, de akár erkélyeken, lakásokban is termeltek. Azt tapasztalom, hogy erre van igény, sőt a termelői piacokon látom, hogy a témára már nemcsak a nyugdíjasok, hanem fiatalok, kisgyerekes családok is nyitottak – mondta el Nagykutasi Viktor. 

 

Fotó: Griechisch Tamás

A program során a résztvevők négy különböző előadást hallgathattak meg, valamint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat öt kézműves és őstermelő partnere jóvoltából szörpöket, lekvárokat, csili­paprikát, sajtokat és kolbászokat is kóstolhattak. 

 

Fotó: Griechisch Tamás

- Fontos az, hogy tiszteljük és szeressük a termelőket, mert rájuk a későbbiekben is számíthatunk. Piacon vásárolni nagyobb élmény, mint a boltokban, mert ott a vásárló mindent megfoghat, maga választhat. Szeretnénk Sopronban egy gazdakört létrehozni, mert itt nagyon sok kistermelő van, akik világszínvonalú zöldségeket, gyümölcsöket tudnak nekünk kínálni – részletezte dr. Varga Mária, a program egyik előadója.   
 

Fotó: Griechisch Tamás


A rendezvény megnyitóján köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián. 

 

Fotó: Griechisch Tamás


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: kiskert

Legnépszerűbb cikkek