| 2018. február. 15. | 1 perc olvasás

Sopronban is megválasztották a választási bizottság tagjait

Csütörtökön rendkívüli közgyűlésen választották meg az önkormányzati képviselők az országgyűlési egyéni választókerületi választás bizottsági tagjait.

Magyarország köztársasági elnöke 2018. április 8 napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választásának időpontját. 

Az országgyűlési képviselők választásán, helyi szinten egyéni választókerületi választási bizottság és szavazatszámláló bizottság működik, melynek elsődleges feladata a választás eredményének megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

Ennek a választási bizottságnak a létrehozásáról (felállításáról) a törvényben foglaltakat kell alkalmazni, amelynek keretében Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata eleget tett és közgyűlés keretében, titkos szavazással hozta meg a döntés a választási bizottság tagjainak személyéről.  

A napirendi pontot Dr. Sárvári Szabolcs, Sopron Megyei Jogú Város jegyzője, mint a helyi választási bizottsági iroda vezetője terjesztette a képviselőtestület elé, amely jóváhagyásához a képviselőtestület minősített többségére volt szükség.

Az előterjesztési indítványt a képviselőtestület az említett titkos szavazással döntötte el, amelynek eredményét Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok ismertette a jelenlevőkkel. 

A döntés értelmében országgyűlési egyéni választókerületi bizottság tagjává választották Dr. Dobos Józsefet, Dr. Gáli-Papp Gergelyt valamint Dr. Zsirai Erzsébetet. 

A testület az indítványnak megfelelően országgyűlési választókerületi bizottsági póttaggá választotta Dr. Rudasits Katalint és Károlyi Pál Gyulát. 

 

Legnépszerűbb cikkek