| 2022. szeptember. 3. | 1 perc olvasás

Sopronban is tarolt a fesztiválturizmus

Magyarország egyik legsikeresebb, nemzetközi szinten is elismert turisztikai terméke a fesztiválturizmus, az idén több fesztivál alatt négyszer-ötször több vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyeken a rendezvényeknek helyt adó településeken a tavalyinál - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Ilyen volt a turisztikai ügynökség adatai szerint a szezont nyitó ötnapos VOLT, amelynek idején 15 ezer vendéget és 20 ezer vendégéjszakát regisztráltak a soproni szálláshelyeken. A Balaton Sound, amely alatt Zamárdiban 30 ezer, és a Fishing on Orfű, amely alatt Orfűn 16 ezer volt a vendégéjszakák száma.

fotó: SopronMédia archívum 

A VeszprémFest alatt 5 százalékkal több, 6 ezer vendégéjszaka teljesült Veszprémben, Sukorón, a Velencei-tó partján az EFOTT 7900-ra növelte a vendégéjszakák számát. Debrecenben a Campus fesztivál idején tíz százalékkal több, 13 ezer vendégéjszakát jegyeztek fel.

fotó: SopronMédia archívum 

A szezont a Sziget zárta a budapesti Hajógyári-szigeten, az augusztusi ötnapos esemény alatt 143 ezer vendég 274 ezer vendégéjszakát töltött el a fővárosban, ami duplája az egy évvel korábbinak - közölte az MTÜ.

Borítókép; SopronMédia archívum

Legnépszerűbb cikkek