| 2017. április. 4. | 2 perc olvasás

Sopronban is vizitelnek a bohócdoktorok

Rendhagyó vizittel ünnepelte első születésnapját a szombathelyi Dr. Bohóc Mosolyszolgálat. A piros orrú gyógyítók a kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán április 4-én kezdték meg soproni szeretetszolgálatukat, ahova mostantól rendszeresen ellátogatnak.

Vass Szilárd alapító bohócdoktor egy éve hozta létre önálló bohócszakosztályát. A Dr. Bohóc Mosolyszolgálat a Szombathelyi Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány támogatásával indult, mára azonban helyi cégek, a MOL Gyermekgyógyító Programja és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja kezdeményezésüket.

Megalapításuk óta rendszeres látogatói a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház kis betegeinek. Régóta dédelgetett álmuk volt, hogy szeretetszolgálatukat kiterjesszék a régió más egészségügyi és szociális intézményeire is.

A Soproni Gyógyközpont vezetősége és az osztály munkatársai örömmel fogadták a kezdeményezést, így a bohócdoktorok mostantól Sopronban is rendszeresen felbukkannak majd. Április 4-től kéthetente vizitelnek a gyerekosztályon, a nyári időszakot követően pedig heti rendszerességgel látogatják a kis betegeket.

Sziszi doktor mellett egyelőre két lelkes doktorandusz, Zsuzsi és Jani bohócok végzik a viziteket. Céljuk pedig nem más, mint hogy közös játékkal, bolondozással, önfeledt kacagással feledtessék a betegségeket, a kórházi beavatkozások kellemetlenségeit és segítsék a kórházban lábadozó apróságok gyógyulását.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek