| 2020. május. 7. | 1 perc olvasás

Sopronban költsük el a pénzünket! – javasolja a Várker Kör Egyesület

Az élet már újraindulhatott vidéken, azonban a helyi boltosok még nem derűlátóak. A talpon maradáshoz mindenképp összefogásra van szükségük, melyben a boltosok is próbálnak közösen gondolkodni, valamint számítanak a vevők lokálpatriotizmusára is.

Az enyhítések hatására Sopron belvárosában is felélénkült a gyalogos forgalom. Ismét megjelentek az emberek a Várkerületen, ahol sorra nyitnak ki egymás után a belvárosi üzletek. Az elmúlt pár nap tapasztalata azonban azt mutatja, hogy az emberek egyelőre nem akarnak, és nem mernek bemenni a kis üzletekbe.

- Ez vegyes érzelmeket vált ki mindenkiből, így belőlem is – világított rá Horváth Árpádné, a Lady & Lord tulajdonosa. - Egyrészről nagyon örülök annak, hogy a munkatársaim tudnak dolgozni és törekszünk arra a csodára, hogy meg is tudjam tartani őket. Ugyanakkor az a félelem, amely kialakult az emberekben az elmúlt időszakban nyilvánvalóan egy óriási visszahúzó erő lesz – fűzte hozzá.

A talpra álláshoz azonban mindenképpen el kell érni, hogy a sétáló emberekből vevők legyenek. A belvárosban többen csak fokozatosan nyitnak ki, próbálják felmérni a megváltozott állapotokat, és bíznak abban, hogy a lokálpatriotizmus segíteni fog a kisebb üzletek talpra állításában.

- A megoldást mindenképpen az összefogásban látom – emelte ki az üzlettulajdonos. - Látván a vásárlói szokások teljes átrendeződését, mi közel négy évvel ezelőtt összefogtunk, hogy a Várker Kör Egyesületünkkel biztassuk az embereket arra: jöjjenek be a belvárosba és bátran vásároljanak az itteni üzletekben! Most abban bízok, hogy előjön egy kicsit a lokálpatriotizmus az emberekből és aki csak teheti, segíti majd a helyi vállalkozásokat – hívta fel erre a figyelmet.

A boltosok az idei évtől már csodát nem várnak, hiszen nem tudni meddig tart az enyhítés, vagy visszatér-e valamikor a szigorúbb korlátozás.  

Legnépszerűbb cikkek