Sopronban magas a véradói aktivitás a járvány idején is!

Sopronban magas a véradói aktivitás, a soproni Területi Vérellátóban a héten hétfőn és kedden volt véradás, ahol összesen 125 fő jelent meg – olvasható az Országos Vérellátó Szolgálat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Azt is megtudtuk: a győri Regionális Vérellátó Központban a hét első három napján összesen 236 megjelent donor volt. Győr-Moson-Sopron megyében így 361 fő ment vért adni a héten a csütörtökig.

Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója korábban hangsúlyozta a Facebookon közzétett kormányzati videóban: „Jöjjenek az emberek vért adni, járvány idején is folyamatosak a műtétek, a betegeknek most is szükségük van vérkészítményekre!”

A szakemberek felhívják a figyelmet az MTI-hez eljuttatott közleményükben: műtéti beavatkozás, endoszkópos vizsgálat, gyomor- és béltükrözés, valamint akupunktúrás kezelés után fél évig nem megengedett a véradás. Az állatharapást és kullancscsípést, valamint a smink- vagy egyéb tetoválás készítését követő félévben is tilos vért adni. A véradások a helye és időpontja a www.ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhető.

Borítókép: illusztráció; korábbi felvétel

Legnépszerűbb cikkek