| 2017. szeptember. 28. | 1 perc olvasás

Sopronban rendezték meg az európai erdőismereti tanulmányi versenyt! (Galéria)

A Young People in European Forests (YPEF) nemzetközi döntőjében három nap alatt 10 ország 30 diákja mérte össze tudását Sopronban.

A versenyt az Országos Erdészeti Egyesület szervezte többek között a Roth Gyula Erdészeti és Faipari Szakiskola, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara, a TAEG Zrt., valamint a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Kft. közreműködésével. A nemzeti és nemzetközi fordulókból áll megmérettetésen, 15-19 éves fiatalok vehettek részt. Magyarországról idén a Baár-Madas Református Gimnázium (Budapest) tanulói képviselhették hazánkat.


fotó: Griechisch Tamás

Az eredményhírdetésre a Soproni Egyetem Ligneum Látógatóközpontjában került sor.

Ugron Ákos helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy Magyarországon az erdészek az elmúlt 100 évben megduplázták az erdők területét. Erre szükség volt a környezeti változások miatt, és azért is, hogy Magyarország az elkövetkező 50 – 100 évben rendelkezzen megújuló fa nyersanyaggal, amivel gazdálkodhat. 


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, városi tanácsnok annak az örömének adott hangot, hogy Magyarországon elsőként Sopron rendezhette meg ezt a neves nemzetközi versenyt, egy olyan városban, ahol az erdészet és erdőmérnök képzés jelentős szerepet játszik. 

A három napos soproni versenyen a nemzeti csapatokban elvégzendő feladatok megoldásában holtversenyben Németország és Magyarország csapata végzett az élen, míg a nemzetközi csapatokban elvégzendő feladatoknál észt-német-ukrán diákokból álló hármas szerepelt a legjobban. Magyar versenyzőként Uri Benjámin, ukrán és román versenyzővel közös csapatban a harmadik helyen végzett.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek