| 2017. április. 21. | 2 perc olvasás

Sopronban tanácskoztak a régió gasztroenterológusai

Április 21-én, a Hotel Sopronban tartotta tavaszi ülését az MTA Veszprémi Területi Bizottságának Gasztroenterológiai munkacsoportja. A konferencián a szakma neves képviselői az emésztőszervi rákelőző állapotok korszerű diagnosztikus és terápiás eljárásait ismertették a mintegy 110 regisztrált résztvevővel.

A tudományos rendezvény megnyitóján Dr. Simon István alpolgármester a város képviseletében köszöntötte a nyugat-dunántúli régió gasztroenterológusait, kórházi szakembereit és háziorvosait. Örömét fejezte ki, hogy ismét Sopron lehet a házigazdája a rangos eseménynek, ahol olyan új tudásanyagot adnak közre az előadók, ami a helyi betegek javát is szolgálja majd.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Prof. Dr. Döbrönte Zoltán, a VEAB Orvostudományi Szakbizottságának elnöke arról beszélt, hogy a munkacsoport tudományos, ismeretterjesztő tevékenységében kiemeltek az éves régiós találkozók, ahol lehetőség nyílik a szakmai tapasztalatcserére. A soproni régiós ülés tematikája – ismerve az emésztőszervi betegségek gyakoriságát és halálozási arányait – rendkívül aktuális – tette hozzá.

A Soproni Gyógyközpont képviseletében Dr. Korányi László mb. főigazgató köszönte meg Dr. Mester Gábor osztályvezető főorvosnak a rangos szakmai esemény megszervezését. – Intézményvezetőként külön öröm, hogy az előadók sorában több szakterület helyi képviselőjét is megtaláljuk, mely egyfajta fokmérője szakmai nyitottságuknak, a folyamatos fejlődés iránti igényüknek - fogalmazott. Hozzátette: a Diagnosztikai tömb megépülésével a gasztroenterológiai ellátás Sopronban is méltó körülmények közé került. A műszerpark folyamatos fejlesztése megteremtette az emésztőszervi betegségben szenvedők magas szintű ellátásának hátterét.

A konferencián 3 szekcióban (vastagbél, gyomor, hasnyálmirigy betegségek) 13 előadás hangzott el a régió neves szakembereitől. A korszerű, új diagnosztikus és terápiás eljárások ismertetése mellett szó esett a prevencióról és a betegkövetésről is. A szekciók végén hozzászólásokra, szakmai vitákra is lehetőség nyílt.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek