| 2022. május. 9. | 2 perc olvasás

Sopronban tartotta éves közgyűlését a Chernel István Si és Turisztikai Klaszter

Sopronban rendezték meg a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter évi rendes közgyűlését hétfőn. A rendezvény házigazdája a soproni FÁBER SBT Közhasznú Egyesület volt. A gyűlést a TAEG Zrt. jóvoltából a Kőhalmy Vadászati Múzeumban tartották.

8 évvel ezelőtt alakult meg a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter abból a célból, hogy népszerűsítsék a téli sportok kultúráját, valamint a hazai síelést. Céljuk, hogy szervezetként fogják össze a magyarországi sípályákat, síiskolákat, egyesületeket. – Az elmúlt évek alatt sikerült elérnünk, hogy pályázatokból, valamint különböző forrásokból a sípályákat folyamatosan fejlesszék. Azért tartjuk a közgyűlésünket Sopronban, mert nagy örömünkre szolgál, hogy a soproni sífutók igen aktívak. Magyarországon három aktív, kiépített sífutópálya van, abból az egyik itt, Sopronban. A FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület idén egy pályázat keretében beszerzett egy univerzális erdőjáró gépet – mondta el Fehér Gyula, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke. 

Fotó: Máthé Alexandra

A FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület Sopronban a sífutás előremozdítása miatt jött létre 14 évvel ezelőtt. A hetven tagot számláló egyesület 20 kilométeres pályát üzemeltet a Tanulmányi Erdőgazdasággal együttműködve. – Kapunk tőlük egy szárzúzó gépet évente, utána ősszel a pályarendszereket olyan állapotba hozzuk, hogy ha leesik a hó, megfelelő mennyiség esetén gépi nyomot tudjunk fektetni. Az új gép segítségével mostantól dupla gépi nyomot – mondta el Kubinszky András, a FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület elnöke. 

Fotó: Máthé Alexandra

A rendezvényen a soproni önkormányzat képviseletében jelen volt Csiszár Szabolcs alpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a téli sportok népszerűsítését. – Mint minden más mozgás, ez is az egészséges életmódot segíti elő. Nekünk szerencsénk van Sopronban, mert a tájegység olyan, hogy ha alkalmanként hó van, tudunk téli sportokat is felajánlani. Vannak kiváló oktatóink és egy kiváló egyesületünk, amely kezeli a sífutópályát, ahol mindenkit szívesen fogadnak – tette hozzá. 

 

Fotó: Máthé Alexandra
Fotó: Máthé Alexandra

 

Legnépszerűbb cikkek