| 2021. szeptember. 19. | 1 perc olvasás

Sopronban tartotta vándorgyűlését a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete

Az 1921-es soproni népszavazás centenáriumának alkalmából a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Sopronban rendezte meg az 51. vándorgyűlését.

A városháza dísztermében köszöntötték a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének tagjait. A rendezvényen Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója emlékezett meg a soproni népszavazásról és a kulcsszereplőjéről, Sopronyi-Thurner Mihály polgármesterről. Ezt követően az egyesület tagjai történeti és numizmatikai előadást hallhattak Szemán Attila történésztől, a Központi Bányászati Múzeum főmuzeológusától. A vándorgyűlés résztvevőit Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is személyesen köszöntötte.

Az eseményt követően a résztvevők közösen koszorúzták meg Sopronyi-Thurner Mihály hajdani polgármester szobrát a városháza előtt.

A vándorgyűlés alkalmából emlékérem is készült. A 42,5mm-es vert érmet Kutas László szobrász-, éremművész készítette, előlapján a Soproni Hűségkapu történelmi képe látható, tetején a Hungária szoborcsoporttal, hátoldalán a soproni népszavazás kulcsszereplője, Sopronyi-Thurner Mihály (1878-1952) polgármester portréja szerepel. 

Legnépszerűbb cikkek