| 2017. december. 22. | 1 perc olvasás

Sopronból érkeztek adományok a Nyíregyházi Egyházmegyébe

2017. december 20-án a Nyíregyházi Egyházmegye egy kisbusznyi adományt kapott, hogy a sokféle felajánlás itt találhasson gazdára a nehéz sorsúak között. A Határok Nélkül Alapítvány gyűjtötte ajándékok a Soproni Karitásznak és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének segítségével kerültek Nyíregyházára.

A leghűségesebb városból december 20-án érkezett meg a kisbusz  a Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalába melyben a vezető és a kísérő ülésén kívül minden helyet a soproni Határok Nélkül Alapítvány által összegyűjtött adományok foglaltak el.

A soproni karácsonyi forgatag „Adni jó” faházában adományokért cserébe lehetett forralt bort, horgolt angyalkát vagy épp mézeskalácsot „vásárolni”. A nemek és korok szerint válogatott ruhaneműből, játékból és meglepetésdobozokból álló csomagokat már az adventi időszak eleje óta gyűjtötték. Óvodások, magánszemélyek, de még cipőbolt is hozzájárult ahhoz, hogy valahol szebb legyen a szegényebb sorsú emberek karácsonya.

Az alapítvány, melynek vezetője Vigné Kovács Margit, a helyi rászoruló rétegek mellett, minden évben más és más helyre juttatja el a jószándékú felajánlások nagyobb részét. Dr. Vig Péter, az adományok szállítója azt is elmondta, hogy a tíz éves karitászos tevékenysége alatt többször segítettek már a dévai gyermekeknek is.

Személyes kötődésükön túl azért döntöttek idén úgy a soproni szervezők, hogy a Nyíregyházi Egyházmegyének adják át az adományokat, mert látják a keleti régió nehézségeit és a görögkatolikus egyház igyekezetét a hátrányos helyzetű emberek felkarolásában, megsegítésében.

 

Legnépszerűbb cikkek