| 2023. január. 9. | 1 perc olvasás

Sopronból indult világkörüli útra Demeter Helga!

2020-ban döntött úgy Demeter Helga, hogy otthagyja a világot jelentő deszkákat, és a soproni színházi fellépések helyett inkább elmegy világot látni, és ha kell, szőlőt szüretel vagy épp a lappföldi Mikulás manójának szegődik – erről is mesél majd a Világjárók Klubja januári előadásán. Most már egy éve Izlandon él, bár Bécsbe közvetlenül a marokkói nyaralásából érkezik majd.

Izlandon, a világ egyik legboldogabb országában él – mondja egyik TikTok-videójában az a Demeter Helga, aki alig egy hét múlva Bécsben mesél utazásairól. Hogy mi vezérelte arra a soproni színház egykori színésznőjét, hogy 2020-ban nekivágjon a világnak és elutazzon minden olyan országba, ami felkeltette az érdeklődését? Hogy hol mennyi ideig marad és milyen munkát végez közben? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat majd az, aki ellátogat január 16-án a Világjárók Klubja immáron 11. rendezvényére, amelynek Bécsben, a Schwedenplatz 2-es szám alatt a Bécsi Magyar Iskola ad helyet - írja a magyarok.orf.at.

Arra a kérdésre, hogy miért költi az összes pénzét utazásra, az a válasza:

Ez tesz igazán boldoggá, végre érzem, hogy igazán élek és nem félek az ismeretlen jövőtől.

Számtalan munkát végzett már utazásai során: ahol csak egy hónapig marad, ott önkéntes munkát végez, azonban ha hosszabb ideig időzik egy adott helyen, akkor elhelyezkedik akár szüretelő munkára, akár ha épp karácsonykor Lappföldön van, mi másnak állna, mint manónak a Mikulás mellé.

fotó: ÚTON VAGYOK I Demeter Helgával Facebook-oldal

Most már egy éve Izlandon él, ahol a turizmusban dolgozik, de ha hinni lehet a TikTok-videóinak, akkor hamarosan melegebb éghajlatra költözik, és Tenerifén vezet majd életvezetési és élménytábort. A Világjárók Klubja meghívására érkezik január 16-án Bécsbe, ahol Így lettem színésznőből világutazó – avagy sosem késő újba kezdeni címmel tart előadást, és arról is mesél majd, hogy milyen belső és fizikai utazásokon van túl, amelyek által a személyisége is fejlődött.

Borítókép; ÚTON VAGYOK I Demeter Helgával Facebook-oldal

Legnépszerűbb cikkek