| 2018. június. 28. | 1 perc olvasás

Sopronért emlékérem: elismerés a plébánosoknak

"Sopronért emlékérmet" adományozott az önkormányzat a soproni közösségért végzett munka elismeréseként Henczel Szabolcsnak és Kálmán Imrének. A plébánosok a jövőben a Győri Egyházmegye döntése értelmében más településeken folytatják munkájukat, így búcsúznak a Leghűségesebb várostól.

A Győri Egyházmegye közleményben jelentette be még korábban, hogy Dr. Veres András megyéspüspök döntése értelmében a megyében több lelkipásztor is máshol teljesíti szolgálatát a jövőben. A változások között szerepelt, hogy városunk két köztiszteletben álló plébánosa is új feladatot kap, így új szolgálati helyük miatt elhagyják Sopront és máshol folytatják szolgálatukat augusztus elsejétől.

Dr. Veres András Henczel Szabolcs plébánost felmenti a Soproni Szent György Plébánia lelkipásztori ellátása alól, valamint a Szent Pál Katolikus Szakkollégium lelkészi és igazgatói megbízatása alól, egyúttal kinevezi Szany plébánosává Rábaszentandrás, Egyházaskesző és Várkesző plébániák oldallagos ellátásával. A megyéspüspök Kálmán Imre plébánost felmenti a Soproni Szent Imre Plébánia lelkipásztori ellátása alól, és kinevezi a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet prefektusává.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, Dr. Fodor Tamás polgármester előterjesztése után, a csütörtöki közgyűlés rendkívüli ülésén elfogadta azt a javaslatot, miszerint a búcsúzó plébánosoknak a közösségért tett munkájuk elismeréseként Sopronért Emlékéremet adományozzon a város. 

Az emlékérmet a közgyűlésen Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester adta át a Sopronból távozó Kálmán Imre plébánosnak valamint a későbbiekben pótolja Henczel Szabolcs plébános részére is, aki egyébirányú elfoglaltsága miatt most nem tudott részt venni az ünnepi pillanaton.

A távozó plébánosoknak a köszönet szavai mellett a városovezetés az önkormányzat nevében tolmácsolta a  jókívánságokat is valamint új szolgálati helyükön további sikereket is kívántak. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek