| 2023. március. 6. | 1 perc olvasás

Sopronért Emlékérem Gálné Kapás Mártának

Sopronért Emlékérmet vehetett át Gálné Kapás Márta, a soproni Baptista Pont vezetője hétfőn délelőtt. A díjazottat dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek köszöntötték.

Az elmúlt, közel két évtizedben nyújtott áldozatos, segítő munkájáért díjazták Gálné Kapás Mártát, a soproni Baptista Pont vezetőjét. A baptista gyülekezet 15 évvel ezelőtt kapcsolódott be a cipősdoboz akcióba, melynek célja a rászorulók megsegítése volt.  - Soproniaknak és a városon kívülre is juttattunk el a cipősdobozokból, amelyet később a Soproni Segítő Kezek kezdeményezéssel közösen koordináltunk. 2015 nyarától működik a várkerületi Baptista Pont Sopronban, ahova a mai napig is várjuk az adományokat - mondta el a díjazott.

Az emlékérem átadásán dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta, hogy az ilyen és ehhez hasonló karitatív tevékenységek mindig példaértékűek.  - A februári közgyűlésen döntött a képviselőtestület arról, hogy a díjazott éveken keresztül a közjóért végzett munkásságát emlékéremmel ismeri el - hangsúlyozta a polgármester.
 

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

 

Címkék: díj

Legnépszerűbb cikkek