| 2022. szeptember. 24. | 1 perc olvasás

Soproni Borzsongás

19 borászat, 14 fellépő művész, gyermekprogramok és különböző gasztronómiai csemegék várják a résztvevőket az első Soproni Borzsongáson a Deák téren. A rendezvény Magyarország egyik legősibb borvidékének gazdagságát szeretné megmutatni a borkedvelőknek.

A Soproni Borút Egyesület újabb rendezvénnyel gazdagította Sopron boros repertoárját - a soproni bor útjának bejárására invitálva a borkedvelőket.
Szeptember utolsó hétvégéjén 19 borászat - Bacskay Pince, a Bónis-Reitter Borászat, a Fényes Pince, a Gangl Borászat, a Hanyvári Borászat, a Hermann Pince, a Horváth Borászat, a Kocsis Borászat, a Lővér Pince, az Ottó Pince, a Puklusvin, a Steigler Pince, a Stubenvoll Pince, a Szalay Borászat, a Taschner Bor és Pezsgőház, a Zachár Pince, a Vincellér Borbirtok, a Winelife Borászat és a Szicsek Pálinka italait kóstolhatták meg a látogatók. 
 

Fotó: Griechisch Tamás- A borzsongást egy családi, hiánypótló boros rendezvénynek álmodtuk meg. Szerettük volna, hogy egy teljesen alternatív helyszínen valósuljon meg. A városi boros rendezvényeink két pólusa – a Várkerület és az Erzsébet-kert – között elhelyezkedő, Közép-Európa egyik leghosszabb terére álmodtuk meg ezt a rendezvényt, teljesen más zenei felhozatallal, mint amit a szüreti napokon, illetve a borünnepen szoktunk prezentálni. Gyermekprogramokkal is készültünk, valamint gasztronómiai élményeket is belecsempésztünk - mondta el  Molnár Tibor, a Soproni Borút Egyesület elnöke. 

A program megnyitóján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a kulturált borfogyasztást támogató vendégeket. 

 - A soproni borászok az összefogás útjára léptek és közösen tervezik a borstratégiát, a marketinget. Itt a Deák téren pedig hamarosan el fog készülni a soproni borokat bemutató műhely is – mondta el.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek