| 2022. április. 2. | 1 perc olvasás

Soproni csapat lett az IdeaFest középiskolai vállalkozói ötletverseny nyertese

Soproni csapat nyerte a középiskolásoknak szóló vállalkozói ötletversenyt, az IdeaFestet, amelyre több mint 400 diák adta be jelentkezését. A nyertesek egy, a sportversenyekre való jelentkezést forradalmasító megoldással kerültek a dobogó legfelső fokára.

A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumot képviselő Raceeantr.io csapat megoldása könnyen kereshető platformmal és egykattintásos nevezési rendszerrel tenné könnyebbé a sportolók és a versenyek szervezőinek életét. Az IdeaFest győztesei felkészítő tanárukkal együtt egyhetes tanulmányútra utazhatnak az Egyesült Államokba.

A szervezők közlése szerint az IdeaFestre benevezett ötletek között egészségügyi megoldás, újrahasznosításon alapuló üzleti elképzelés, mentális problémák legyőzésében segítő platform és telekocsis applikáció is volt. A három fordulóból álló megmérettetés eredményeként tizenkét csapat jutott a fináléba, akik élőben, négyfős szakmai zsűri előtt mutatták be projektjeiket, valamint azok egyszerű prototípusát.

A második helyezett a szegedi INGA-csapat lett, akik agglomerációs telekocsis megoldásukkal finnországi tanulmányutat nyertek. A békéscsabai Onlypolimer csapata harmadik helyet és ezzel németországi tanulmányutat nyert, a műanyaggyártás egyre növekvő alapanyag-szükségletére választ adó környezetbarát technológiai megoldással.  

Az IdeaFestet 2021 szeptemberében indította el az INPUT Program, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Express Innovation Agency szakmai támogatásával.

Borítókép; Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium Facebook oldala 

Legnépszerűbb cikkek