| 1 perc olvasás

Soproni csapat sikere a világ legnagyobb építészeti versenyén

Rangos elismerést nyert a soproni Modelart Presentation csapata a New York-i székhelyű Architizer idén elindított Vision Awards programján. A vezető nemzetközi építészeti platform az építészeti fotók, vizualizációk, rajzok mellett most először az építészeti maketteket is díjazta.

Több mint 50 országból 30 kategóriában több száz pályamű érkezett diákoktól, professzionális művészektől, illetve olyan stúdióktól, mint a Woods Bagot vagy Foster and Partners. A fizikai modellek kategóriában a 3 nyertes mellett (stúdió, diák, szabadúszó) összesen heten kaptak „Special Mention” elismerést, köztük a Modelart Presentation csapata a Benoy London számára készített Økern Sentrum makettel, ausztrál, kanadai, dán és kínai makettek mellett.

fotó: Modelart Presentation

Nagyon örülünk az elismerésnek, és érezzük a munkáink iránti, egyre nagyobb nemzetközi figyelmet. Ez a díj is mutatja, hogy a digitális forradalommal párhuzamosan mennyire megnőtt a fizikai makettek népszerűsége

– fogalmazott Uzoni Pál, a Modelart Presentation alapítója.

fotó: Modelart Presentation

Az alkotás valójában két egységből áll: egy 1:000 léptékű átnézeti makettből, mely az osloi beruházást a környezetével együtt ábrázolja, illetve egy 1:200 léptékű projektmakettből, mely közelebbről mutatja be a vegyes funkciójú épületegyüttest.

A látványos, mozgó, világító makett nagyon sokféle technikával készült a 3D modellezéstől kezdve a hagyományos asztalosipari eljárásokon, a kézi csiszoláson, sorjázáson, festésen, CNC-maráson, UV-nyomtatáson, lézervágáson, 3D nyomtatáson keresztül a programozott hidraulikus mozgásokig, hűtött, vezérelt LED-világításig. A makettben jó pár szenzor és számítógép van, melyek a zavartalan és kifinomult működést biztosítják.

fotó: Modelart Presentation

A díjazott alkotások a Visions of Architecture első kiadásában, a hamarosan megjelenő, puha borítójú antológiában lesznek nyomtatásban is láthatók.

A MAKETT A MODELART SOPRONI MŰHELYÉBEN (GYŐRI ÚT 17.)  A  DESIGN HÉT KERETÉN BELÜL LESZ MEGTEKINTHETŐ.

 

fotó: Modelart Presentation
fotó: Modelart Presentation

Legnépszerűbb cikkek