| 2022. augusztus. 18. | 1 perc olvasás

Soproni cukrászdák is kínálják az ország tortáját

Az idei ország tortája versenykiírásában újdonságként szerepelt, hogy a versenymunkák hangsúlyosabban, minimum 40 százalékban tartalmazzanak felverteket vagy egyéb tésztarétegeket. Az ország tortája verseny, illetve a cukormentes torta megmérettetésében is a különleges ízek domináltak, mondta el Drávainé Schneider Gabriella, a Hoffer Cukrászda ügyvezető igazgatója.

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi Gyuris László Nagyi kedvence fantázianevű süteménye nyerte el. A győztest, Karikó Orsolyát a Huncut szilva hercege ötletének megszületésekor a kiváló egri vörösbor és kedvelt magyar gyümölcsünk, a szilva ízének harmonikus párosítása ihlette meg.

fotó: Griechisch Tamás
A torta alapja lisztmentes, felvert karamellizált csokoládés fahéj ropogóssal, melyet lágyan rétegez egy üde, pikánsan fűszerezett szilvás csokoládé mousse, az egri borvidékről származó vörösbor hangulatával, valamint a szintén vörösboros erdei áfonya-szilva zselével

– tudtuk meg Drávainé Schneider Gabriellától, a Hoffer Cukrászda ügyvezető igazgatójától.

fotó: Griechisch Tamás

A cukormentes Nagyi kedvence elegáns díszítést kapott, hozzáadott cukor nélkül. Málnavelővel fehér csokoládés pisztácia ropogóssal, valamint a könnyű mascarpone mousse harmonikus ízvilágát némi hibiszkuszvirág- és csipkebogyóvelő teszi teljessé. A piskóta pedig mandula- és kókuszlisztből készült.

Sopronban is készülnek a műhelyek a torták prezentálására. 4 cukrászdában is kapható lesz az országtorta.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek