| 2017. május. 5. | 1 perc olvasás

Soproni diákok sikere a Szakma Sztár Fesztiválon

Három soproni diák ért el dobogós helyezést a Szakma Sztár Fesztivál budapesti döntőjében, amely idén tizedik alkalommal került megrendezésre.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  10. alkalommal szervezte meg a Szakma Sztár Fesztivált, amely a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny országos döntőjét jelenti.

A  versenyre április 24. és 26. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G. és F. pavilonjában került sor. Az országos szakmai versenyekre 41 szakképesítésben több mint 5.700 fő jelentkezett, amelynek területi helyosztóit követően a legjobbak a szakmájukban bizonyíthatták rátermettségüket, tudásukat a döntő verseny keretében.  

A  rangos megmérettetésen a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskola és a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola tanulói ezüst és bronzérmekkel tértek haza. 

A Handler Nándor Szakképző Iskolából a döntőben festő, mázoló, tapétázó szakképestésben Zobor Márk a 2. helyezést,  Magyar Martin pedig a 3. helyezést érte el.  

A Szakma Sztár Fesztivál központi fűtés és gázhálózat rendszerszerelő ezüstérmese Varga Péter lett, aki a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola diákja. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek