| 2022. március. 25. | 1 perc olvasás

Soproni diákoknak is szurkolhatunk - Egy hónap múlva ismét Szakma Sztár Fesztivál!

Két év kényszerszünet után, idén április 25-27. között ismét megrendezik a Szakma Sztár Fesztivált Budapesten, ami az országos középiskolai szakmai versenyek döntője és bemutatója! A 15. jubileumi versenyen, amit Magyarország Miniszterelnöke fog megnyitni, közel 250 résztvevő 65 szakképesítésben adhat majd számot szakmai ismereteiről. A Soproni Szakképzési Centrum 154 tanulója vett részt az előválogatón 21 szakmát képviselve. Nagy volt a tét, hiszen a jól szereplők felmentést szerezhettek az év végi írásbeli szakmai vizsga alól. Ezt 14 szakma 49 tanulója teljesítette is, közülük 16-an igazán kimagasló eredményt értek el, ezzel biztosítva a helyüket az országos döntőben.

- Sopron hagyományosan a szépészeti ágakban és a vendéglátó szakmákban volt eddig erős, az elmúlt években számos dobogós helyet hoztak el versenyzőink ezekben a szakmákban. Ez idén másképp alakult. A döntőbe jutottak a következő szakmák képviselői: ács, cukrász, élelmiszer- és vegyi áru eladó, faipari technikus, grafikus, informatikus, központi fűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, mechatronikai technikus, női szabó és villanyszerelő.

"A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében igazán nagyszabásúnak ígérkezik az idei rendezvény, hiszen a fesztivált a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ három pavilonjában rendezik meg. A hagyományoknak megfelelően Sopron és környékéről közel száz 6-7. osztályos általános iskolást, rövidesen pályaválasztás előtt álló diákot viszünk el a rendezvényre ahol interaktív „tevékenység-szigeteken” ők is kipróbálhatnak szakmákat, de ami talán a legfontosabb: szurkolhatnak a soproni versenyzőknek. A kiemelkedő eredményeket elért tanulókat a kamara meghívja a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, közülük kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik hazánkat a neves nemzetközi versenyeken" - nyilatkozta lapunknak Kováts Árpád, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

Legnépszerűbb cikkek