| 2018. március. 7. | 1 perc olvasás

Soproni Egyetem: Újabb hallgatók LEAN menedzsment tudással

A Simonyi Károly Kar Faalapú Termékek és Technológiák Intézete immár VI. alkalommal szervezte meg az ipari termék és formatervező, illetve faipari mérnökhallgatók részére a LEAN menedzsment alapjait elsajátító, gyakorlatorientált tanfolyamot. A sikeres vizsgát tett hallgatók részére a tanúsítványok átadására a Ligneum Látogatóközpontban került sor az ipari partnerek részvételével, akik örömmel vettek részt a képzésben.

A hallgatók egy tantárgy keretein belül a LEAN gyártás alapelemeiről, többek között a folyamat- és rendszerszemléletű megközelítésekről, 5S, szabványosítás, készletoptimalizálás, sorkiegyenlítés módszereiről, vizuális menedzsment tárgykörében szereztek ismerteket. Az elméleti alapokat üzemlátogatások támasztották alá, mert a LEAN gondolkodásmód elsősorban gyakorlati példákon keresztül sajátítható el. Így rendkívüli szerep jutott a tanfolyami képzést támogató cégeknek, hogy a hallgatók olyan szakemberektől sajátítsák el az alapokat, akik ezeket a módszereket a mindennapi gyártás során alkalmazzák.

Az érdek kölcsönös, hiszen a cégek számára is nagy előnyt jelent, ha a munka világába készülő hallgatók folyamat- és rendszerszemlélettel érkeznek, a hatékony és korszerű módszerekkel támogatott gyártásról már használható ismeretekkel rendelkeznek.

Az ipari partnerekkel kialakított együttműködés kiváló példája annak, amikor gazdasági szervezetek, ipari szakemberek kapcsolódnak be az egyetemi oktatásba, versenyképes, gyakorlatorientált tudás átadásával.

Külön köszönet illeti ezért a képzésben részt vett ipari partnereinket. A „LEAN Manufacturing” oklevelet Bencsik Gergely műszaki igazgató (VELUX Magyarország Kft.), Ferecskó Gábor minőségbiztosítási vezető (IKEA Industry Kft.), és Dr. Dénes Levente szakfelelős adták át.

Útravalóul a képzés üzeneteként a következő hangzott el: „Bárhová kerüljetek, a ti véleményetek értékes lesz!”

Legnépszerűbb cikkek