Soproni Ének Irodalmi Est – Egy délután Sopron egykori költőinek műveivel

Soproni Ének Irodalmi Est – Egy délután Sopron egykori költőinek műveivel

  2018. április 22. - www.sopronmedia.hu

A GYIK Rendezvényház adott otthont a kulturális eseménynek, amely nagy múltra tekint vissza városunkban. A közönség prózákat, verseket hallhatott, többet megzenésített formában.

A Soproni Petőfi Színház színművészei tolmácsolásában városunk már elhunyt, és még élő és alkotó irodalmárjainak alkotásaitól volt hangos a GYIK Rendezvényház vasárnap.

A rendezvény apropóját az adta, hogy 2017-ben volt 55 éves a Soproni Fiatalok Művészeti Kollégiuma, vasárnap késői születésnapot ünnepelt a nagy múltra visszatekintő irodalmi szervezet. 

A program megnyitóján Orbán Júlia, a GYIK Rendezvényház igazgatója beszédében kiemelte: az intézmény e havi eseményeinek kiemelt rendezvénye volt a vasárnapi kulturális program, hiszen április a költészet hónapja a GYIK-ban. 

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Zentai László, a Soproni Fiatalok Művészeti Kollégiumának egykori tagja a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta: a már nem működő kulturális szervezet a mai napig meghatározza városunk irodalmi életét, hiszen tagjai jelentős szerepet vállaltak Sopron kulturális életében.

A Soproni Ének Irodalmi Esten részt vett Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke.

fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Fiatalok Művészeti Kollégiuma 1962-ben alakult, az alapítók - Vágási Imre, Cs. Németh András, Ízes Mihály – eredetileg a Jövendő Kollégiuma elnevezéssel alakítottak társaságot, amely az 5 éves évfordulón vette fel a Soproni Fiatalok Művészeti Kollégiuma nevet. A kulturális szervezet tagja volt többek között Büki Attila, Bugyi Sándor, Bősze Balázs, Schneider Lipót, Huszár László, Winkler András, Zentai László, Zsirai László. Többen közülük már nem élnek. 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...