| 2016. október. 30. | 2 perc olvasás

Soproni fotók Bécsújhelyen

A Soproni Fotóművészeti kör "Pillanatkép" című tárlata nyílt meg szombaton Bécsújhelyen ( Wr. Neustadt), ahol a kör valamennyi tagjától, összesen 16 fotóstól láthat képeket a közönség.

Egy különleges helyen, a bécsújhelyi kiállítástemplomban megnyílt tárlaton a közel 50 darab kép a sokszínű soproni fotográfiát mutatja be a Soproni Fotóművészeti Kör szűrőjén keresztül. A megnyító ünnepségen jelen volt Sopron és Wr. Neustadt városvezetése is, ahol Dr. Fodor Tamás SMJV. polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy örömteli, hogy a soproniaknak Ausztriában nyílt lehetőségük erre a kiállításra, ami akár a két város közös kulturális és művészeti kapcsolatatainak egyik újabb mérföldköve is lehet. 

Megnyitó ünnepség
Megnyitó ünnepség
fotó: Hainer István

fotó: Hainer István

fotó: Hainer István

fotó: Hainer István

A Fotóművészeti Kör munkáit nekünk soproniaknak talán nem kell bemutatni, hiszen mindig nagyon népszerű bármely tárlatuk ha a városunkban állítanak ki, talán elég csak a közelmúlra gondolni, amikor a Munkácsy-teremben aratott nagy sikert  jubileumi tárlatuk. A bécsújhelyi kiállítás anyagának a Liszt-központban is bemutatott képek adják a gerincét, de azok az óriás méretű „szelfik” is szerepelnek, melyeket a soproniak tavaly nyáron a Rondella falán már láthattak és amelyekkel az egyre divatosabb önfényképezésre reagáltak a fotósok, egyéni kivitelezési megoldásokkal fűszerezve azt. 

A többi kép is igazi különlegesség, hiszen a készítők egyéni gondolatvilágát és az azokat tükröző elkapott pillanatokat mutatja be, ami teret enged arra is, hogy a látogatók akár beleéljék vagy továbbgondolják az érdekes momentumokat. 

A kiállítás két hétig lesz látható ezen az exkluzív helyszínen, ami a fotóművészet népszerűsítése mellett városunk kultúrájának sokszínűségét is méltóan mutatja be.  


fotó: Hainer István

fotó: Hainer István

fotó: Hainer István

fotó: Hainer István

fotó: Hainer István

Legnépszerűbb cikkek