| 2017. április. 24. | 1 perc olvasás

Soproni fotóriporter fényképe az év fotósainak munkáit bemutató kötetben

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által kiírt 35. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás több mint harminc éve a fotóriporteri szakma legnagyobb hazai seregszemléje, amely egy kiadványban is bemutatja a szakmai zsűri által kiválasztott legjobbaknak ítélt fotóriportereket és fotóikat.

A közelmúltban megjelent 250 oldalas kiadványban a díjnyertes, legszebb fotók jelentek meg  "Az év fotói 2016 - Pictures Of The Year 2016" címmel, amelyben örömmel fedeztük fel a soproni Tóth Zsombor: Világbajnok című, Abu Dhabiban készült fotóját is, amelyen Nico Rosberg látható a barátaival közvetlenül a futam után, ahol 2016-os Formula 1-es világbajnokság győzelmét ünnepli. 

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Magyar Sajtófotó Pályázatára 234 fotós, csaknem 2500 darab sikeres pályázata érkezett, több mint 6500 fotóval. A nyílt pályázatra beérkező pályaműveket évről évre tekintélyes magyar és külföldi szakemberekből álló zsűri bírálja el, ahol fontos szempont a kép minősége mellett a hitelesség és az élményszerűség, amely által az "olvasó" is, közelebb kerülhet az adott pillanathoz.  

Nagy és jelentős elismerés ebbe a gyűjteménybe bekerülni minden sajtófotós számára, hiszen a szakma elismerése mindig méltó dicséretnek minősül valamint hiteles visszaigazolása annak, hogy valódi értéket közvetít a fotóriporter a munkáival. 

Gratulálunk Tóth Zsombornak az elismeréshez és további sikereket kívánunk! 

Legnépszerűbb cikkek