Soproni fotóssiker a Magyarország 365 pályázatán

Mészáros Márk soproni fotós nyerte a Magyarország 365 fotópályázatának „természet és táj” kategóriáját. "Séta a Marson" elnevezésű képét az öt fős zsűri 28 ezer kép között találta a legjobbnak.

„Hihetetlen nagy elismerés számomra a díj.” Válaszolt megkeresésünkre Mészáros Márk.
„Ez az egyik legnagyobb pályázat jelenleg az országban, ahol profik és amatőrök is elindulhatnak.
Az pedig, hogy ilyen méltán híres zsűritagok választották ki nyertesnek a fotómat 28 ezer alkotás közül, az egy hatalmas visszaigazolás, hogy jó úton haladok. Nagy motivációt ad a jövőre nézve – értékeli a sikert a fiatal tehetség.

Séta a Marson
Séta a Marson
fotó: Mészáros Márk

Mészáros Márk nemcsak fotózással, hanem videózással is foglalkozik szabad, és munkaidejében egyaránt. A versenyre testvére bíztatására jelentkezett.
„A drága nővérem, Niki folyton szekál, hogy küldjek be képeket pályázatra, de eddig valahogy sosem hittem igazán abban, hogy van értelme és lenne esélyem. De most valahogy ennél a megmérettetésnél sikerült meggyőznie. Ez egy nagy tanulság volt, hogy sosincs veszíteni valónk egy ilyen helyzetben!”

A mindössze 26 esztendős szakember 2018 óta foglalkozik szakmájával. Saját bevallása szerint is pályája elején tart, de ez nem akadályozza meg abban, hogy nagy célokat tűzzön ki maga elé.

„Rengeteg megvalósításra váró tervem van, sosem hagyom magamat unatkozni! Most épp a hetekben egy sikeres vizsga után fotográfus szakképesítést szereztem.
Szép lassan, de haladok mindig a következő cél felé. Az elsődleges egyértelműen a folyamatos fejlődés, hogy minél minőségibb fotókat, videókat készíthessek.
A változatosság az amitől igazán imádom a munkám. Nehéz kiemelni kedvencet, de az esküvői videózást választanám.
Szeretek maradandót alkotni és talán ez az a terület, ahol a legnagyobb jelentőséggel bír az adott alkotásom – zárta gondolatai Mészáros Márk.

Mészáros Márk
Mészáros Márk

Legnépszerűbb cikkek