| 2018. március. 21. | 2 perc olvasás

Soproni idegenvezetők találkozója

A helyi idegenvezetőket várták egy tájékoztatóval egybekötött találkozóra szerda délután, ahol Dr. Fodor Tamás polgármester Sopron jelentős beruházásairól is beszámolt.

Fontos, hogy az idelátogató turistákat kísérő idegenvezetők első kézből kapjanak tájékoztatást Sopron jelentős fejlesztéseiről, hiszen munkájuk során ők mutatják be az idelátogatóknak városunk történelmi értékeit és látványosságait. Mindezek keretében Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere részletesen beszámolt a városunkban dolgozó idegenvezetőknek azokról a közeljövőben megvalósuló fejlesztésekről, amelyek összességében 325 milliárd forintos beruházást jelentenek a leghűségesebb város életében a Modern Városok Program keretében. 

Sopron polgármestere részletesen beszámolt a beruházásokról, amelyekben kiemelte az M85-ös gyorsforgalmi út első lépcsőben megvalósuló Csorna-Sopron kivitelezését, kiegészítve annak második fázisában megvalósítandó Sopron-határátszakaszával, amely projekt olyan mérföldkövet jelent városunk életében, amely biztosítja majd a kényelmesebb és gyorsabb megközelíthetőséget az idelátogatók számára. 

A belváros teljes rekonstrukciójának megvalósítása mellett az idegenvezetők tájékoztatást kaptak a múzeumnegyed kialakításának jelenlegi helyzetéről, illetve azoknak az épületeknek a felújításáról, amelyeket minden bizonnyal a soproniak mellett a turisták is szívesen felkeresnek majd. Ide tartozik többek közt például a Lenck-villa vagy a Zichy-Meskó palota teljes rekonstrukciója, amelyek újra egykori fényükben várják majd a látogatókat.

A Lővér programmal kapcsolatban elhangzott, hogy az uszoda felújítási munkálatai már folyamatban vannak, amelynek első lépéseként a kültéri mendece már elbontásra került, amely új medencét és egy ideiglenes fedett "sátrat" is fog kapni a közeljövőben addig, amíg majd a fedett uszoda elbontás és a helyén megvalósítandó új uszoda épülete megépül. A Lővér programhoz kapcsolódik az is, hogy a kerékpárutak építése is folyamatban van már, amelyre szintén kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen az idelátogató turisták is szívesen közlekednek kerékpárral.  A Szent Mihály templom felújításának fontosságát - amely szintén a közeljövőben újulhat meg -  külön kiemelte a polgármester, hiszen hazánk egyik legrégebbi gótikus templomáról van szó, amely nem csak Sopron számára képvisel hatalmas értéket, hanem hazánk számára is. 

A Fertő tavi beruházásról Sopron polgármestere elmondta, hogy egy olyan jelentős projekt valósul meg, amely a mai modern világban már elengedhetetlen a turisztikai szempontokat is figyelembe véve, ezért követve a mai igényeket, egy olyan fejlesztésen megy keresztül a teljes strandszakasz, ami minden igényt kielégít majd. 

Dr. Fodor Tamás mindezek mellett részletesen kitért minden olyan beruházásra, amelyek  Magyarország Kormányának köszönhetően megvalósulnak és amelyek nem csak a soproniak számára jelentősek, hanem a turizmus forgalmát is előbbre lendíthetik. 

 

 

Legnépszerűbb cikkek