| 2020. március. 13. | 1 perc olvasás

Soproni Jégpálya – vége a szezonnak

Véget ért a szezon a Soproni Jégpályán is. A koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára úgy határozott, hogy a versenyrendszer keretében megrendezendő valamennyi utánpótlás, női és amatőr bajnokság további mérkőzéseit azonnali hatállyal törli, valamint a jégsátrak bezárását javasolják. Szombattól már a soproni pálya sem lesz látogatható.

Kényszerű bezárás vár a Soproni Jégtörők otthonára, a jégsátorra. A bezárást Koós Zoltán, a Soproni Jégkoron Egyesület elnöke erősítette meg. - A szezon még nem ért volna véget, hátra lett volna még a hétvégén egy amatőr torna, jópár edzés, valamint a szezonzáró jégdisco is – árulta el a sportvezető. „Sajnos minden rendezvényünket el kell halasztanunk a kiemelt helyzet miatt, fontos az elővigyázatosság.” 

A hazai és a nemzetközi infektológusok és járványügyi szakemberek álláspontja szerint a közösségi érintkezés korlátozása segíthet a koronavírus terjedésének megállításában, ezért az MJSZ a sportszervezetek számára nem javasolja a csoportos edzések megtartását sem szárazon, sem pedig jégen.

Az MJSZ, valamint a Koós Zoltán által vezetett Soproni Jégkorong Egyesület elnöke is sajnálatát fejezi ki, hogy így kell véget érnie a 2019/2020-as bajnoki évadnak, jelen körülmények között azonban az egészség megóvása minden más célkitűzést felülír.

Legnépszerűbb cikkek