| 2021. április. 20. | 1 perc olvasás

Soproni lehet az év körforgalma

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdetett az „Év körforgalma” címmel. A szakmai munkacsoport által kiválasztott 10 legjobb körforgalom között szerepel soproni is.

Soproni, nyíregyházi, sarkadi, győri, pápai, tiszakécskei, jászapáti és budapesti helyszínek közül kerülhet ki a 2021-es „Év körforgalma”. Az online szavazás A Közlekedési Kultúra Napja hivatalos Facebook oldalán zajlik, május 2-ig várják a szavazatokat.
Minden lájk egy szavazatnak számít, vagyis a legtöbb lájkot kapott körforgalom lesz idén is a pályázat győztese.

A Magyar Közút és a Közlekedéstudományi Egyesület szakembereiből álló munkacsoport célja, hogy felhívja a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira, és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját. A beérkezett javaslatok közül a munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választotta ki a legjobbakat.

Legnépszerűbb cikkek