| 2019. október. 25. | 2 perc olvasás

Soproni lett Magyarország legjobb női fodrásza

Rendkívüli eredményekkel tért vissza Szabó István soproni fodrász a Fodrász Világszervezet 61. Magyar Bajnokságáról. A versenyen elért eredménye alapján 2019-ben Beledi Henrik budapesti kollégájával karöltve Szabó István lett Magyarország legjobb női fodrásza.

A neves megmérettetésen számos elismerést gyűjtött Szabó István fodrász – négy kategóriában indult, amelyből hármat meg is nyert. - Az első, amit készítettem egy progresszív hajvágás volt – kezdte részletezni. - Ennek hordoznia kell minden olyan elemet színben és formában egyaránt, amely az aktuális divatot tükrözi. A második modellem egy avantgárd frizura volt, amelynek szintén művészinek kellett lennie. Ez a szám arra hivatott, hogy bemutassa azokat a vágási, festési, haj építési és díszítési technikákat, amelyek a jelenleg uralkodó világtrendeket jellemzik – fejtette ki.

A fodrász és a szakmai közönség is úgy vélekedett, hogy jól sikerültek ezek az alkotásai – Szabó István szerint azonban a harmadik frizurája tette fel a koronát a műveire. - Ez egy divatgála frizura volt, amellyel azt kellett megmutatnom, hogy én milyennek képzelek el a 2020-as kifutók világában egy estélyi frizurát – emelte ki. - A negyedik hajköltemény pedig avantgárd férfi frizura volt, amely szintén a legújabb stílus színeit, formáit kell hogy bemutassa, a teljes összkép érdekében hajtetoválással kiegészítve. Itt hajszálnyit lemaradtam az aranyról, hiszen női fodrász vagyok – tette hozzá.

Hogy minél nívósabb alkotásokkal tudja képviselni magát és városunkat, Szabó István nagyon sokat készült az országos versenyre. - A verseny előtt részt vettem Párizsban egy egyhetes kurzuson, hogy megnézzem, mely frizurák felelnek meg világszínvonalban is az elvárásoknak – emelte ki. - Célom volt, hogy az inspirációk által idén valami igazán extrát tudjak nyújtani. Nehéz küldetés várt rám, hiszen az orosz és japán vonalakat itt, a magyar hajakból komoly kihívás volt megformálni, de úgy érzem, hogy sikerült – világított rá.

Szabó István úgy értékelte, hogy a magyar fodrászszakmához híven nagyon erős volt a mezőny – ennek dacára nagy magabiztossággal nyerte meg az összesített aranyérmet, amelyet a különböző kategóriák pontszámainak összege alapján ítélnek oda az arra érdemesnek.

Legnépszerűbb cikkek