| 2017. október. 15. | 1 perc olvasás

Soproni ódon patinák a Festőteremben

Szombaton nyílt meg Fejér Zoltán festőművész kiállítása a Festőteremben, amely október végéig látogatható.

A kiállításmegnyitón Dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a művészt és a megjelenteket, aki ünnepi gondolataiban rámutatott Fejér Zoltán festőművész több évtizedes kiemelkedő munkásságának főbb irányvonalaira. Dr. Simon István kiemelte: Fejér Zoltán egyedi látásvilága és művészi ábrázolása hűen jeleníti meg Sopron és környékének gazdagságát és alkotómunkája mellett jelentős tudást is átadott tanári munkássága során az új generációk számára is. Mindig nagy öröm -tette hozzá az alpolgármester - amikor a Sopron Kultúrájáért díjjal kitüntetett Fejér Zoltán alkotásai reflektorfénybe kerülhetnek a Leghűségesebb város kiállítótermében, aminek jelentőségét az is bizonyítja, hogy hatalmas érdeklődés kíséri már a megnyitó napját is. 

Kratochwill Mimi művészettörténész méltató szavaiban hangsúlyozta: Fejér Zoltán alkotásiban a harmónia jelenik meg. Festményei mindig különlegesen módon engednek betekintést az itt maradt múltbéli emlékekbe, amelyek észrevétlenül egy időutazásra invitálják a szemlélőt.  

Fejér Zoltán festőművész a népi tárgyi kultúrának, például a Felső-Rábaköz táj és tárgyi világának összekapcsolása mellett jelentős gazdagságú alkotással gyarapította Sopron és a Fertő-táj hasonló tartalmú tárgykultúrájának megjelenítését, különös figyelemet fordítva a poncichterek hagyományainak feldolgozására. Alkotásaival végigkíséri az idők múlását, világunk patinás szépségét, és az ember kiemelt szerepét, együttélését a tájjal, melyben sorsigazságuk allegóriái üzennek. 

A kiállításmegnyitón közreműködött a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult kamarazenekar.

A tárlat október végéig tekinthető meg a Festőteremben. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek