Soproni Oviolimpia 2017: Mindenki győztes volt! (galéria)

  2017. június 7. - www.sopronmedia.hu

Tizennyolc óvoda vett részt a hagyományos Soproni Oviolimpián, ahol minden gyermek győztes volt, hiszen nagyon ügyesen szerepeltek.

Bár az idő kicsit borongós volt szerda reggel, a gyerekek vidámságát azonban ez nem befolyásolta és örömmel, nagy mosollyal érkeztek a Káposztás utcába az idei Soproni Oviolimpiára. Összesen 18 óvoda, közel 250 gyermekkel vett részt a sporteseményen, ahol a feladatok mellett rengeteg élmény is várta a kicsiket. 

Az eseményen Csiszár Szabolcs, Sopron MJV Polgármesteri Hivatalának városi sportfelügyelője köszöntötte a résztvevőket, aki örömét fejezte ki, hogy ebben az esztendőben is magas számban vesznek részt a óvodák az oviolimpián.

A már komoly hagyományokkal rendelkező sporteseményen többek közt volt kapura rúgás, kosárra dobás és akadályfutás is, de az elsődleges szempont nem is a verseny volt, hanem a részvétel illetve az hogy a sportra, a mozgás szeretetére irányítsák a legkisebbek figyelmét.

A versenyszámok alatt igazán jó hangulat volt mindegyik állomáson és a gyerekek egymást buzdítva szorítottak a társaiknak.

A program zárásaként Barcza Attila, Sopron Megyei Jogú Város Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke gratulált és köszönte meg a részvételt a gyerekeknek és egyben a óvópedagógusoknak valamint pár mondatban felhívta a figyelmet arra is, hogy továbbra is aktívan sportoljanak és mozogjanak a gyerekek, hiszen ez nagyon fontos a hétköznapokban is. 

A díjátadáson az összes résztvevő óvoda egy oklevelet kapott és személyes gratulációt a szervezőktől. 

Bár az oviolimpia nem kifejezetten a versenyről szól hanem a részvételről és a sport népszerűsítéséről, az képzeletbeli dobogóra az alábbi három csapat állhatott fel:

 

1. hely: Kőszegi Úti Tagóvoda

2. hely: Kurucdombi Tagóvoda

3. hely: Aranykapu óvoda

 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...