Soproni óvodások mutatták be a focitudásukat

A 2017/18-as tanévben utolsó alkalommal bizonyíthatták labdarúgó tudásukat a helyi óvodások az Ágfalvi úti sportpályán, ahol a lelkesedésből és a jókedvből nem volt hiány.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezett OTP Bank Intézményi Bozsik programnak köszönhetően minden tanévben több alkalommal is találkoznak a helyi óvodák az ilyen remek sportnapokon, amelyeken a részvételi kedv már évek óta töretlen.  Az idei tanévben alkalmanként több mint kétszáz óvodás lurkó vett részt az eseményeken, amelynek zárórendezvényére most került sor és ahol ismét a sport, a mozgás, a foci szeretete volt a központban és amelyen egy gyermek sem maradt sikerélmény nélkül. 

Az igazán izgalmas mérkőzéseken a gyerekek nagyon lelkesen játszottak és igazán jó volt azt is tapasztalni, hogy a sportszerűség íratlan szabályainak betartása mellett mérkőztek meg egymással, ahol természetesen nem maradhatott el a szülők buzdítása sem. 

A sportesemény végén nem maradhatott el a jutalom sem, hiszen minden résztvevőnek egy-egy csokoládéval és oklevéllel kedveskedtek a szervezők, amit a gyerekek egy nagy hajrá Sopron kiáltással köszöntek meg.   

Az éves programban résztvevő óvodák vállalása az, hogy hetente minimálisan egy alkalommal játékos futballfoglalkozást tartanak az intézményükben, amelyen legalább 10 öt-hatéves kisgyermek focizik, valamint azt is kötelezettségüknek tekintik, hogy évente négyszer Grassroots-fesztiválokon vesznek részt a gyerekekkel. A foglalkozásokat az óvónők bevonásával az SC. Sopron utánpótlásedzői tartják városunk óvodáiban, amely foglalkozások egyre népszerűbbek a soproni intézményekben. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek