| 2017. november. 28. | 1 perc olvasás

Soproni pillanatok – kiállítás a Rejpál házban

Megnyílt Horváth F. Péter soproni festőművész kiállítása kedden a Rejpál házban, a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Sopron és Környéke Német Kultúrklub szervezésében.

Krisch Magdolna a Sopron és Környéke Német Kultúrklub és a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke bevezetőjében németül és magyarul is üdvözölte az egybegyűlteket, a kiállítót, Keresztény Richárdot a Képzőművészeti Társaság elnökét, valamint Barcza Attila tanácsnokot is.

Az elnök a kiállításmegnyitó alkalmával a Kultúrklub új kiadványait is ismertette.


fotó: Griechisch Tamás

Keresztény Richárd méltatásában elmondta, hogy Horváth F. Péter Roisz Vilmost és Szabó Bélát tartja mestereinek, önálló kiállításai Sopronban és Ausztriában voltak. Több csoportos kiállításon is szerepeltek képei, a Soproni Képzőművészeti Társaság tagjaként, például a megyében, Budapesten vagy Németországban. Címfestőként és dekoratőrként is dolgozott, mely jó alapot adott a képzőművészetéhez, melynek kezdete 1980-tól datálódik. Alkotótáborokban is tovább fejlesztette és fejleszti technikáját. A kiállítás képein soproni hangulatok láthatóak, melyek pasztellel készültek, de az alkotótól nem állnak távol más technikák sem.


fotó: Griechisch Tamás

A Sopron és Környéke Német Kultúrklub legújabb kiadványai közül az egyikben Ignaz A. Schiller újságíró ízes, soproni német dialektusú történetei olvashatók a múlt századból. Az "Ö’denburger G’schichten” címmel megjelent kiadványból Krisch Imre olvasott fel. A megnyitón bemutatott másik kiadvány a Rejpál ház építéstörténetét mutatja be német és magyar nyelven is.

 A két program között és a megnyitó elején is a Brass Bothers zenélt.

A Horváth F. Péter képeit 2018. január 30-ig tekintheti meg az érdeklődő közönség a Várkerület  7. szám alatt, a Soproni Német Kultúrközpontban.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek