| 2017. augusztus. 15. | 1 perc olvasás

Soproni rendőrségi hírek

Két balesetről illetve egy jogosítvánnyal nem rendelkező gépjárműveztetőről is beszámolt a rendőrség.

Egy személyautó vezetője közlekedett 2017. augusztus 14-én 7 óra 45 perc körül Sopronban, a Bartók Béla utcában. A Bartók Béla és az Állomás utca kereszteződéséhez érve - a kihelyezett elsőbbségadást szabályozó közúti jelzőtábla utasítása ellenére – nem biztosított elsőbbséget egy balról érkező kerékpárosnak és elütötte. A biciklis elesett és – az elsődleges megállapítások szerint – könnyű sérüléseket szenvedett.

Szintén Sopronban 9 óra 40 perckor személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a Magyar utcában. Egy személyautó vezetője  a Pócsi utca kereszteződéséhez érve balra, a Pócsi utcára kívánt bekanyarodni, melyet szabálytalanul, kis ívben hajtott végre és elütött egy menetirányát tekintve jobbról balra az úttesten átkelni szándékozó gyalogost. A balesetben a nő – az elsődleges megállapítások szerint – súlyos sérüléseket szenvedett.

A Soproni Rendőrkapitányság beosztottjai 2017. augusztus 14-én 17 óra 15 perckor Sopronban, a Hajnal téren ellenőriztek egy sofőrt. Az intézkedéskor megállapították, hogy a 36 éves helyi lakost a Soproni Járásbíróság – korábbi ittas járművezetése miatt – eltiltotta a vezetéstől, így érvényes jogosítvánnyal nem rendelkezik.A férfivel szemben az igazoltatáskor felmerült az ittasság gyanúja, ezért elfogták és mintavétel céljából előállították. A rendőrök a sofőrt szabálysértési őrizetbe vették.

 

Legnépszerűbb cikkek