| 2021. október. 8. | 1 perc olvasás

Soproni rockzenekar a bécsi tehetségkutató fesztivál legjobbjai között

A Planet Festival Tour legjobb 12 zenekara léphet fel a szombati, bécsi döntőn. Ausztria egyik legnagyobb tehetségkutató versenyét 2019-ben hirdették meg, de a vírushelyzet miatt a döntőt végül csak október 9-én, szombaton rendezik meg. A fellépők között ott lesz a soproni Simple Mindset rockegyüttes is.

Ausztria egyik legnagyobb tehetségkutató versenye most szombaton, október 9-én este 20.00 órakor indul, ahol egy 20 perces koncerttel lép fel a 2017-ben megalakult soproni rockbanda, a Simple Mindset. A háromtagú együttesből ketten Bécsben tanulnak a Vienna Music Instituton, ennek is köszönhető, hogy két évvel ezelőtt jelentkeztek erre a megmérettetésre. Az est programjában összesen 12 zenekar méri össze a tudását. A nyerteseket a zsűri mellett a közönség választhatja ki, 50-50 százalékban szavazhatnak a kedvenceikre. Aki megveszi a belépőt a döntőre, az a jeggyel együtt megkapja a szavazócédulát is.

A Simple Mindset tagjai: Giczi Balázs – dobok, Szabó Bence – gitár és Budai Tamás – basszusgitár, ének. Az együttes tagjai zenei irányként a klasszikus rockba sorolják be magukat, de más stíluselemek is megtalálhatók a zenéjükben. Közösen dolgoznak a dalaikon, és arra törekszenek, hogy inkább a dallamos irányt képviseljék. Főként angol nyelven énekelnek, bár írnak dalokat magyarul is, és nem titkolt szándékuk, hogy mind Ausztriában, mind Európa más országaiban érvényesüljenek a zenéjükkel. Mindhárom tag hasonló zenei ízlésvilággal rendelkezik, ugyanakkor mindegyikük egyedi stílust is képvisel. Ezeknek az elemeknek a keveredéséből született meg a zenekar hangzásvilága.

Nem sokáig volt kérdés, hogy céljuk a klasszikus rockzene modern formába öntött változatának népszerűsítése a fiatalok körében. Ennek megvalósításához a rockzenekarok felállásának legnehezebb, de egyben legkarakteresebb formáját is, a triót választották. A zenekar tagjai remélik, hogy szenvedélyes szeretetüket a zene iránt a közönségnek is át tudják adni, ezzel fenntartva a fiatalok és más korosztályok érdeklődését is a “legszabadabb" zenei műfaj iránt.

A Simple Mindset első EP-lemeze 5 saját szerzeménnyel 2019. január 28-án jelent meg. A zenekar rövid távon szeretné zenéjét minél szélesebb körben megismertetni, akár felvételeik, akár élő koncertjeik által. Távlati céljuk, hogy ezt az általuk szeretett és dédelgetett projektet a lehető legmagasabb színvonalra emeljék, és kizárólag ennek a fejlesztésével és népszerűsítésével foglalkozzanak.

Borítókép; volksgruppen.orf.at  

Legnépszerűbb cikkek