2017. március 16.-18. között rendezték a IV. Schnitta Sámuel emlékverseny országos döntőjét, amit a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség közösen bonyolított le. Újdonság volt a negyedi alkalommal meghirdetett versenyen, hogy a meghívott vendégek nemcsak kóstolták, hanem pontozhatták is a tanulók munkáit.
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F96%2F4b%2Fszc2_3j_h.jpg)
fotó: schnittaegyesulet.hu
A régiós megméretéseken az ország közel harminc oktatási intézményének ötfős csapatai versenyeztek a döntőbe kerülésért. Az elődöntők után a soproni, a veszprémi, a kaposvári, a miskolci, a nyíregyházi szakképzők diákjai, valamint a kisújszállási baptista szakiskola csapata jutott be a Veszprémben rendezett döntőbe.
Az ötfős csapatok (két szakács, egy cukrász, két pincér) szakmai intelligenciatotót töltöttek ki illetve idegen nyelvi kommunikációból is vizsgáztak. Az élő munka feladata pedig az volt, hogy a megadott alapanyagokból egy ételsort kellett főzni a Séf Iskola tankonyháján (hideg előétel, leves, főétel, tányérdesszert) és ezekhez borokat is kellett választani, amit ajánlani kellett a menükártyán és szóban is a vendégek számára.
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F09%2F10%2Fszc-3_7yfh.jpg)
fotó: schnittaegyesulet.hu
A szombati, ünnepélyes eredményhirdetés után a nagyközönség is megtekinthette a szakácsok és a cukrászok díszmunkáit, melyekre közel háromszázan voltak kíváncsiak.
Az idei évben a nívós megmérettetést a soproni csapat nyerte, így a IV. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny országos döntőjének a serlegét hazahozhatta a Sopron Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola a leghűségesebb városba.
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2Fcc%2F7a%2Fszc1_vmow.jpg)
fotó: schnittaegyesulet.hu
Sopronmédia
Nagyot alkotott a Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Isk és Koll csapata. Gratulálunk! :)