| 2017. március. 23. | 1 perc olvasás

Soproni siker a IV. Schnitta Sámuel Országos Emlékversenyen

A Sopron Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolájának csapata nyerte a IV. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny országos döntőjét Veszprémben.

2017. március 16.-18. között rendezték a IV. Schnitta Sámuel emlékverseny országos döntőjét, amit a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség közösen bonyolított le. Újdonság volt a negyedi alkalommal meghirdetett versenyen, hogy a meghívott vendégek nemcsak kóstolták, hanem pontozhatták is a tanulók munkáit.


fotó: schnittaegyesulet.hu

A régiós megméretéseken az ország közel harminc oktatási intézményének ötfős csapatai versenyeztek a döntőbe kerülésért. Az elődöntők után a soproni, a veszprémi, a kaposvári, a miskolci, a nyíregyházi szakképzők diákjai, valamint a kisújszállási baptista szakiskola csapata jutott be a Veszprémben rendezett döntőbe.

Az ötfős csapatok (két szakács, egy cukrász, két pincér) szakmai intelligenciatotót töltöttek ki illetve idegen nyelvi kommunikációból is vizsgáztak. Az élő munka feladata pedig az volt, hogy a megadott alapanyagokból egy ételsort kellett főzni a Séf Iskola tankonyháján (hideg előétel, leves, főétel, tányérdesszert) és ezekhez borokat is kellett választani, amit ajánlani kellett a menükártyán és szóban is a vendégek számára.


fotó: schnittaegyesulet.hu

A szombati, ünnepélyes eredményhirdetés után a nagyközönség is megtekinthette a szakácsok és a cukrászok díszmunkáit, melyekre közel háromszázan voltak kíváncsiak.

Az idei évben a nívós megmérettetést a soproni csapat nyerte, így a IV. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny országos döntőjének a serlegét hazahozhatta a Sopron Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola a leghűségesebb városba.  


fotó: schnittaegyesulet.hu

Sopronmédia

Nagyot alkotott a Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Isk és Koll csapata. Gratulálunk! :)

Legnépszerűbb cikkek