| 2017. május. 8. | 1 perc olvasás

Soproni siker a Terézanyu pályázaton

Minden esztendőben tavasszal hirdetik meg a Terézanyu országos irodalmi pályázatot, amelynek idei díjazottjai között van kolléganőnk Köves Andrea is.

A nyílt pályázatra bárki nevezhet a kiírt témának megfelelő pályaművel, amelyben személyes, egyes szám első személyben írt történeteket várnak a szervezők. A pályázati feltételek között szerepel, hogy rövid - karakterszámszám megkötéssel - történeteket várnak, valamint hogy minden nevező csak egy alkotással indulhat évente. 

A zsűri tagjai minden évben nehéz döntések előtt állnak, hiszen igazán magas színvonalú alkotások érkeznek a pályázatra, azonban Dobó Kata színésznő, Beke Zsuzsa a Richter Gedeon NyRt. kommunikációs vezetője, az Anna and the Barbies frontembere Pásztor Anna, Nagy Tímea olimpikon és Rácz Zsuzsa író nagyon körültekintően és alapos munkát végezve hozza meg a végső döntést. 

Ebben az évben 320 pályázat érkezett a megmérettetésre és a díjátadóan elhangzottak szerint az írások azt erősítik meg, hogy az egyénenként változó érzékenység, a személyiség összetettsége miatt más-más motivációra van szükség a bátor döntésekhez, a változás okozta folyamatok megéléséhez, megértéséhez. Sokan írtak külföldről; Izlandtól Hollandián át Erdélyig megmozgatta a téma a nőket. A szerzők minden generációt képviseltek, a legfiatalabb 14 éves lánytól érkezett és 84 éves volt a legidősebb, aki elküldte történetét.

Számunkra örömteli hír, hogy a Sopron Televizíó munkatársa Köves Andrea is a díjazottak között szerepel, akinek pályázati anyaga elérhető IDE KATTINTVA a Terézanyu honlapján. 

Gratulálunk Andi! 

Köves Andrea (b) és Dobó Kata (j)
Köves Andrea (b) és Dobó Kata (j)
fotó: terezanyu.hu
Köves Andrea
Köves Andrea
fotó: terezanyu.hu

Legnépszerűbb cikkek