| 2017. november. 21. | 1 perc olvasás

Soproni sikerek a szinkronúszó országos bajnokságon

Balatonfüreden rendezték meg a hétvégén a XXV. Utánpótlás és Felnőtt Országos Szinkronúszó Bajnokságot, melyen több száz magyar és külföldi versenyző között a SYNCHRO SOPRON SE három versenyzővel állt rajthoz utánpótlás korosztályban.

Az első versenyszámban a korosztályos kötelezőkben remekül szerepeltek a soproni lányok: Baptsán Réka a magyar mezőnyben 4., Götz Lilien 14., Turi Sára a 26. helyen végzett a 18 klubból összesen 110 versenyt indító erős mezőnyben. 


Turi Andreától, a SYNCHRO SOPRON SE. vezetőjétől megtudtuk, hogy az idei versenyt már a FINA jövő évi szabályváltozásaival rendezték, amely megnehezítette ugyan a felkészülést a sportág legrangosabb hazai versenyre, mert így nagyon kevés idejük maradt a versenyzőknek a felkészülésre, azonban a soproni versenyzők az új kötelező elemekkel ügyesen megbirkóztak. 


A verseny azonban tartogatott még meglepetéseket soproni szempontból hiszen Szóló-kűr versenyszámban Götz Lilien az 5. helyen zárt, míg Duo-kűrben Baptsán Réka - Turi Sára páros a kötelezőikkel a 4. helyről indult a kiváló mezőnyben és végül eddigi legjobban futott kűrjükkel sikerült a bírókat is elvarázsolniuk és bronzéremmel zárniuk.  

Baptsán Réka és Turi Sára
Baptsán Réka és Turi Sára

A páros 1,5 éve állt össze, amikor is rangidősként ők maradtak csak a sikeres csapatból. Szorgalmukkal, kitartásukkal, lelkesedésükkel, remek edzőjükkel és koreográfusukkal Sallai Dorottyával végül másfél év kemény munkája érett be és a verseny előtt egy hónappal egy zeneváltoztatással, új kűrruha változtatással sikert kovácsoltak hitükkel. - tette hozzá Turi Andrea. 

Legnépszerűbb cikkek