| 2021. február. 8. | 2 perc olvasás

Soproni tetoválóművész nyitott szalont Bécsben

Február 8-án nem csak a fodrászok, kozmetikusok nyithatnak Ausztriában, hanem megnyitja első saját szalonját Bécsben a soproni Füzi Eszter magyar tetoválóművész is.

Füzi Eszter közgazdásznak tanult a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán, de rabul ejtette a tetováló szakma, miután az egyik neves bécsi szalon gyakornoka lett. A fiatal művész minden lehetőséget megragadott, hogy tökéletesítse szakmai tudását, mielőtt az önálló szalon nyitása mellett döntött.

Füzi Eszter Sopronból származik. Gyerekkora óta sokat rajzolt, festett, barkácsolt. Sokáig nem tudta, hogy milyen szakmában szeretne majd elhelyezkedni, de mindig is szeretett volna művészettel foglalkozni, maradandót alkotni. Szülei nyomására egyetemre jelentkezett és kereskedelem-marketing szakon végzett.

Az egyetemmel egy időben kezdett el tetoválással foglalkozni és három és fél évig volt egy bécsi tetoválószalon munkatársa. Ebben az időszakban tudatosult benne, hogy megtalálta útját és ezzel a szakmával szeretne foglalkozni. Füzi Eszter 2014-ben tetovált először, azóta pedig már több ezer munkája díszíti ügyfelei bőrét.

„Sokáig csak hobby szinten tetováltam, a tudásom nagy részét autodidakta módon sajátítottam el. Ez egy olyan szakma, amit könyvekből nem lehet megtanulni. Mindig elemzem mások munkáit. Minél többet tetovál az ember, annál jobban fejlődik.“


Fotó: Füzi Eszter

A szakma nehéz oldalával kapcsolatban Füzi Eszter elmondta, „Minden embernek más a bőre, máshogy reagál a tetoválásra. Vannak akiknek nehezebben veszi be a bőre a festéket. A tetoválóknak elsősorban a vendég kívánságát kell teljesíteniük, a tetováló viszont szakmai szemmel is nézi a mintát és kompromisszumot kell találni mind a vendégnek, és a tetoválónak is.

Nagy koncentrációt igényel, folyamatosan figyelni kell. Egy vonal sem mehet félre. Mint a legtöbb ülőmunka megterheli a gerincet, a szakma velejárója a derékfájás.“ Arra a kérdésre, hogy mitől lesz szép egy tetoválás a viselőjén Eszter elmondta, hogy fontos, hogy a tetoválás esztétikusan legyen elhelyezve az adott testrészen, egyezzen a viselője személyiségével, az illető tudja viselni a tetoválást, szeresse, büszke legyen rá.

Nagyon fontos szerepet játszik az utókezelés, hogy a tetoválás évek múltán is megőrizze a szépségét. Eszter február elejére tervezte a bécsi szalon megnyitóját, melyet most a járványügyi korlátozások lazítása is lehetővé tesz. Az Inkland Tattoo február 8-tól várja ügyfeleit a 9. kerületben a Nussdorfer Strasse 76. szám alatt. Füzi Eszter munkáiról a tetováló közösségi oldalain kaphatnak ízelítőt az érdeklődők.


Fotó: Füzi Eszter

Legnépszerűbb cikkek