| 2022. szeptember. 10. | 2 perc olvasás

Soproni Tigrisek: 25!

Kellemes időjárásban, sok kosárlabda fanatikussal startolt el a Soproni Tigrisek streetballnapja a Várkerületen. Az egyesület idén 25 éves, és ezt egész napos programsorozattal teszi felejthetetlenné a sportszervezet.

fotó: Máthé Alexandra

Szombat reggel, az esemény megnyitóján Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek elnöke köszöntötte a résztvevőket.

„A mai nap a kosárlabdáról szól. 25 évesek vagyunk, jelentős jubileumhoz érkeztünk. A közös erősség az erős közösség egyesületünk jelmondata, amelyet a mai nap is megmutat. Délelőtt a kihelyezett streetball pályán a legkisebbektől a legnagyobbakig játszhatnak egymás ellen a résztvevők, délután pedig látványos bemutatókkal találkozhat a publikum. Fontos az egyesületünk életében ez a nap, és továbbra is szeretnénk jó embereket, és jó sportolókat nevelni”

– tette hozzá az elnök.

fotó: Máthé Alexandra

Köszöntőt mondott Csiszár Szabolcs is. Sopron alpolgármestere hangsúlyozta; Sopron életében kiemelt jelentősége van a kosárlabdának.

„A sportszervezeteink elképesztő teljesítményt nyújtanak, nemzeti sportváros vagyunk, és a mai nap is hűen tükrözi ezt. Az önkormányzat számára minden sportszervezet fontos, támogatjuk a sportolást. Kiváló családi program annak, aki kilátogat a Tigrisek jubileumi rendezvényére

– mondta el Csiszár Szabolcs.

fotó: Máthé Alexandra

Az eseményen részt vett Barcza Attila is. Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: "Nagyon fontos Sopronban a kosárlabda, azon belül is a Soproni Tigrisek szerepe. Idén 25 éves az egyesület, amely nemcsak a sportra, hanem az életre is neveli játékosait - tette hozzá.

fotó: Griechisch Tamás
Vereczkei Zsolt, többszörös paralimpikon (b), Nagy Tamás elnök, Barcza Attila országgyűlési képviselő

 

A délután folyamán akrobatikus bemutatót tartott a Face Team, a jelenlévők kipróbálhatták a kerekesszékes kosárlabdát, a nap pedig az AK26 koncertjével zárul.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek