| 2021. július. 9. | 2 perc olvasás

Soproni vitorlások sikere Balatonfüreden

Óriási sikert ért el a soproni Gmeiner István és Kő Tamás Balatonfüreden: 11 futam után 2021 Magyar Kalóz Bajnokai lettek. A versenyzők ezzel a soproni vitorlás történelembe is beírták a nevüket.

Ezek a serlegek és érmek is bizonyítják: remekül választott Gmeiner István és Kő Tamás, amikor tíz éve közösen kezdtek versenyezni. Balatonfüreden, a Magyar Kalóz Országos Bajnokságon a hazai versenyzők krémje mérettette meg magát.


Fotó: Soproni Építők SK

Múlt héten szerdán kezdődött a verseny egy felméréssel. Felmérték a hajó állapotát, méreteit, valamint a vitorlákat. Az igazi verseny csütörtökön kezdődött, az időjárási viszonyok rendkívül kedvezőek voltak - mondta Kő Tamás, a Soproni Építők SK versenyzője.

Magyar viszonylatban ez a legnagyobb verseny, a technikai fejlesztéseket is itt mutatják be a versenyzők. Nagy örömmel tölt el minket, hogy sikerült az első helyezést megszereznünk. Külön öröm volt számomra, hogy a családom, köztük édesapám is jelen volt a díjkiosztón - tudtuk meg Gmeiner Istvántól, a Soproni Építők SK versenyzőjétől. 


Fotó: Soproni Építők SK

Meglepetésként érte a kalóz versenyzőket, hogy 11 futam után a dobogó legfelső fokára állhattak. A legvégén egyetlen pont döntött az első helyezésről. A siker annak fényében még nagyobb, hogy a második helyezett páros kiemelt profi versenyzőkből állt. Nem véletlen, hogy az eredményhirdetést eufórikus pillanatként élte meg a soproni páros.


Fotó: Soproni Építők SK

A siker újabb lendületet adott a soproni versenyzőknek: jövő héten Tihanyban mérettetik meg magukat egy 3 napos ranglistás versenyen. A nyáron több alkalommal is vízre szállnak majd, legfőbb céljuk, hogy év végén az országos ranglistán minél előkelőbb helyen szerepeljenek.


Fotó: Soproni Építők SK

Fotó: Soproni Építők SK

Fotó: Soproni Építők SK

Borítókép; Soproni Építők SK 

Címkék: vitorlás

Legnépszerűbb cikkek