| 2020. március. 26. | 1 perc olvasás

Sopronkövesden is összefogtak a koronavírus ellen

Sopronkövesden is példás összefogást tanúsítanak az intézmények, civilek egyaránt annak érdekében, hogy minél jobban visszaszorítsák az új típusú koronavírus terjedését.

- Nálunk a polgárőrség végzi alapfeladatát, vagyis amennyire csak tud, segít a lakosságnak - tudtuk meg Fülöp Zoltántól, Sopronkövesd polgármesterétől. - Emellett az óvodai dolgozóink maszkokat varrnak és ők koordinálják azokat a hívásokat, amelyek olyan lakosoktól érkeznek, akik segítségre szorulnak. Önkéntesekből alakult egy csoport, településünkön ők vállalják az idősek helyett a bevásárlást - fejtette ki.


Felvételek forrása: Sopronkövesd önkormányzata

A polgármestertől azt is megtuduk: a labdarúgó gyerekek egyesületi elnöke aktívan, saját furgonját vezetve segíti a szociális étkeztetés kihordását a házakhoz - alap esetben a hivatal dolgozója utánfutós biciklivel hordja az ebédeket. A lakosság példaértékű magatartása abban is megmutatkozik, hogy van olyan család, aki több ezer forintot ajánlott fel a szájmaszkokat készítőknek, hogy minél több jó minőségű alapanyagot tudjanak vásárolni. Emellett a készítők munkáját édességekkel, gyümölcsökkel és egyéb hasznos dolgokkal is segítik.

Sopronkövesd önkormányzata büszke arra, hogy a veszélyhelyzetben támaszkodhat az intézmények dolgozóira és a település civil szervezeteire.

Legnépszerűbb cikkek