Sopronon át menetelt tovább a Szeged

Úgy tűnik, sokat kivett az SKC csapatából a vasárnapi, Falco elleni bravúr, sajnos nem tudták megismételni a szombathelyiek elleni remek játékot szerdán. A frissebb, pontosabban játszó szegediek megérdemelten győzték le a soproni csapatot.

Brown tripláira építve a vendégek vezettek szűken az első percekben. Az SKC kapkodott, pontatlanul játszott, de a védekezés működött, nagyon nem “engedték el” a Szegedet, Werner Viktor szerzett ügyes kosarat Dickey szorításában. A negyed hajrájában éppen Dickey villanásaival lépett el. A szakasz végén nagyon kellett Antino és Bernard hármasa, egállal zárult a nyitó szakasz.

A második etap két gyors vendégtalálattal indult. Jogi hármasa azonban az SKC részéről egy fordítást érő 12-3-as rohamot indított útjára, amelynek keretében Fazekas Csaba is “bevert” egy triplát. A szakasz közepén megtört a lendület, labdákat adtak el a srácok, s könnyű kosarakkal egy 9-0-lal visszavette a vezetést a Szeged, érthető, hogy időt kért Kostas. A félidő hajrájában Dickey megkapta a 3. hibáját. Támadásban volt, hogy a jónál is jobb helyzeteket kerestek a srácok. A félidő hajrájában egy Antino ellen ítélt szabálytalanság után előbb a csapat irányítója, majd reklamáló edző kapott technikait, Jackson ezzel 4 hibával állt. Dzeletovic és Govens lépett elő a Szegednél, szünetben 6 ponttal vezettek a vendégek.

A második félidő elején egymás hibáiból éltek a felek, közel másfél perc elteltével Jogi szerezte támadópattanó után az első pontokat. Vezérletével egy 5-0-lal 1 pontra feljöttek, Milos hármasával pedig ki is egyenlítettek. A Szegedet Govens hármasa lendítette át a hullámvölgyön, újra az ellenfél pillanatai következtek. Szerencsére Milos elkapta a fonalat és bátor betörésből Halász Ákos is megvillant. A szakasz közepe megint a vendégeké volt, akik az SKC eladott labdáiból a Govens-Dzeletovic-Brown trió vezérletével egy 10-2-es rohammal 10 ponttal elléptek, miközben Jogi is technikait kapott színészkedésért. Hosszabb kosárcsendet Milos törte meg, de a nagy önbizalommal játszó vendégeknek mindenre volt válaszuk, 11 pontos előnnyel várhatták a 4. negyedet.

Az utolsó negyed a visszatérő Anitino kosarával kezdődött. Az SKC zónára állt át, az irányító próbálta versenyben tartani csapatot. Norbi hármasa csillantotta meg a reményt, majd sajnos Jogi is a kipontozódás szélére sodródott. Govens “megrázta magát, s vezényelt egy 8-0-t, raádásul Jackson ellen ítéltek még egy technikait – ezúttal színészkedésért, s mivel neki ez ebből már a második volt, a kiállítás sorsára jutott, a hátrány pedig 14 pontosra nőtt. Onnan 10-re ugyan “lejöttek”, de 2 perccel a vége előtt Jogi is kipontozódott. A végjáték már nem tartogatott izgalmakat, a mérkőzés nagy részében jobban, pontosabban játszó Szeged megérdemelten győzött.

SKC – Naturtex SZTE Szedeák 70-80 (17-17, 17-23, 18-23, 18-17)
Sopron, férfi NB I, zárt kapuk mögött
V.: Praksch, Török R., Nagy V.

SKC: Jackson 11/6, Fazekas 5/3, THOMPSON 14/3, JOGELA 15/3, Bagó 4
Cs.: BORISOV 11/6, Werner 2, Supola 3/3, Takács 3/3, Halász 2, Sitku
Edző: Kostas Felvarakis

Szeged: GOVENS 28/9, Kerpel-Fronius G. 2, BROWN 15/9, DZELETOVIC 17/3, DICKEY 15
Cs.: Keller, Kerpel-Fronius B.  3/3, Mayer, Olasz
Edző: Srecko Sekulovic

Legnépszerűbb cikkek