| 2020. november. 4. | 1 perc olvasás

Sorban állnak a COVID 19-tesztre Sopronban - reagált az Országos Mentőszolgálat

Szerkesztőségünkhöz eljutott egy fénykép, illetve egy üzenet, melyben azzal kapcsolatban fogalmaztak meg panaszt, hogy koronavírus-tesztre várakozva jelentős sor alakult ki a soproni mentőállomásnál.

"Covid szűrésre várunk. Ez csak a 10 és 11 közötti csapat... Van valakinek kedve nevetni még??? Már nem tud házhoz menni a mentő mindenhova, ezért aki tud be, kell jönnie a mentő állomásra..."- áll a közölt fényképre vonatkozó panaszban. 

Olvasónk azt írta, hogy több hasonló bejegyzéssel találkozott és rengetegen vannak azok,  akik sorban állnak, kicsit fejetlennek tűnik a szervezés és kivitelezés.

Megkerestük az ügyben az Országos Mentőszolgálatot, alább közöljük válaszukat: 

Az Országos Tisztifőorvos aktualizált eljárásrendje alapján a tünetmentes kontaktszemélyek a COVID 19 laboratóriumi vizsgálathoz szükséges járványügyi mintavételezés céljából felkereshetik az NNK honlapján elérhető mintavételi helyek valamelyikét, vagy a háziorvos által az erre a célra létrehozott elektronikus felületen leadott megrendelés alapján, egyeztetett időpontban az Országos Mentőszolgálat kijelölt mintavételi pontját. A mintavétel Sopronban is háziorvosi megrendelés alapján, egyeztetett időpontban, a szakmai protokollnak, eljárásrendnek megfelelően történik. Az épületen kívüli, távolságtartó várakozás járványügyi szempontból jó megoldás, ugyanakkor a várakozóknak kevesebb kényelmet biztosít.

Az Országos Mentőszolgálat ebben a járvány terjedéséből fakadó, rendhagyó helyzetben napi mentési feladatain túl mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy az érintettek a mintavétel során a lehető legkevesebb kellemetlenséget szenvedjék el, ehhez az állampolgárok részéről is lehetőség szerinti türelmet, és együttműködést kérünk-

írta megkeresésünkre reagálva Győrfi Pál, kommunikációs és pr vezető.

Szerkesztőségünkhöz üzenetben ez a fénykép érkezett.
Szerkesztőségünkhöz üzenetben ez a fénykép érkezett.

Legnépszerűbb cikkek